Sportovní aerobik: Jan Pochobradský

Sportovní aerobik: Jan Pochobradský | foto: Jaromír Novák, iDNES.cz

Sportovní aerobik má evropský šampionát, Češi na něm nechybějí

  • 0
Devatenáct českých reprezentantů v individuálních kategoriích a přes šedesát závodníků v soutěžích družstev se zúčastní mistrovství Evropy ve sportovním aerobiku a fitness týmech ve finských Helsinkách.

Šampionát proběhne tento týden od čtvrtka do soboty, kdy jsou na programu finálové závody. Ve čtvrtek jsou na pořadu vylučovací soutěže a v pátek semifinále.

V ženské kategorii se představí tři české špičkové závodnice. Mistryně republiky Tamara Jiříková, loňská  bronzová medailistka z ME i MS Denisa Barešová a Kateřina Šmejkalová, která se loni stala juniorskou mistryní světa.

Mezi muži budou Češi spoléhat na republikového šampiona Jana Pochobradského, který svede náročný boj například s domácím Viitanenem, který ho pokořil při loňském mistrovství světa. Dále budou české barvy hájit Daniel Komarov a mladý talentovaný Vojtěch Ešner.
 
V kategorii párů reprezentují český sportovní aerobik Veronika Šindelářová s Pavlem Sirotkem a Jana a Josef Vůjtovi. Tříčlenné týmy pak zastupují vítězové republikového šampionátu a loňští mistři světa Babková, Novosad, Zimová, dále trojice Husáková, Kinzlová, Prošková a Ziková, Piskáčková, Stupková.

V divácky velmi atraktivní soutěži fitness týmů, v nichž Česko patří mezi světové velmoci, bude reprezentovat 8 družstev. O evropský titul se tak mimo jiné utkají favorizované týmy Aerobic Dancers Kladno v kategoriích step i aerobik.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž