Chrudimská radost

Chrudimská radost | foto: Ivana Hošková

Musíme být soudržní jako válečníci. Sparťanský kouč zve na druhé finále

  • 0
Před dvěma lety pro pražské Vysočany vybojovali finále extraligy hokejisté Sparty. Letos stejné čtvrti přinesli boj o zlato sparťanští futsalisté. Soupeřem je český hegemon Chrudim. Celkově druhý zápas finálové série se hraje v Aréně Sparta na Podvinném mlýně v pondělí od 20.15.

Chrudim vede v sérii na tři vítězná utkání 1:0. V úvodním finále v pátek doma vyhrála po velkém boji 2:1. A vykročila ke dvanáctému titulu za sebou.

I když sparťané rivalovi podlehli v letošní sezoně počtvrté (dvakrát v základní části a jednou ve finále poháru), sami sobě dokázali, že mají sílu „nepřemožitelnou“ Chrudim udolat.

„Musíme být soudržní, tak jako opravdoví sparťanští válečníci, kteří se vždy mohli spolehnout na svého spolubojovníka po boku,“ říká temperamentní sparťanský kouč Beni Simitči pro klubový web.

„Musíme navázat na první zápas, který ukázal, že můžeme hrát ještě lépe, než jsme ukázali ve čtvrtfinále a v semifinále. Musíme se soustředit na lepší a účelnější zakončení a přidat větší důraz v soubojích. Myslím si, že velká návštěva našich fanoušků nám pomůže k ještě lepšímu výkonu.“

Pozvánka na futsalové finále.

Hala má kapacitu 1100 diváků, spousta jich dorazí z Chrudimi.

Sparta doufá, že bude mít opravdové domácí prostředí. Že do haly přijdou i fanoušci, kteří na futsal obvykle nechodí. Že pomohou i skalní příznivci fotbalové Sparty, s níž ta futsalová spolupracuje. Že přijdou i ti, kteří o pár stovek metrů vedle přes tramvajové koleje chodí do O2 arény na hokejisty.

„Tímto chci pozvat všechny sparťany, aby nás přišli podpořit, dostali nás do vítězného deliria a spolu s námi podali nadlidský výkon. Kluci si to zaslouží,“ tvrdí Simitči.

Futsalová Sparta vznikla před pěti lety, v nejvyšší soutěže byla spíš průměrným týmem. Loni však odstartovala novou éru, přišel trenér Simitči a s ním několik zahraničních futsalistů včetně světové hvězdy Wildeho. I když ten na sklonku roku neodolal lákavé nabídce z Brazílie, tým dokázal postoupit do finále.

„Finále byl minimální cíl, kdybychom se tam nedostali, bylo by to zklamání,“ říká marketingový ředitel Jaromír Blažek, legendární fotbalový brankář.

Sparta o titul dosud nehrála, v pondělí večer tak nastoupí vůbec poprvé k domácímu finále.

„Očekávám další vyrovnaný zápas. Musíme napravit několik chyb z prvního utkání a dojít si pro vítězství jistějším způsobem,“ prohlásil Felipe Conde, kouč Chrudimi.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž