ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

České softballistky si v přípravě na ME zahrají proti plzeňským mužům

  • 0
Český reprezentační tým softballistek včetně nadhazovací jedničky Veroniky Peckové se v úterý představí v Plzni. V 18 hodin nastoupí v areálu v Českém údolí proti mužům domácí Slavie VŠ.

„Ženská reprezentace se připravuje na mistrovství Evropy, které začíná na konci června v Itálii. Protože všechny přípravné turnaje byly kvůli koronavirové nákaze zrušeny a extraliga začala teprve předminulý týden, trenér českého výběru Vojtěch Aubrecht přišel s nápadem odehrát přípravné zápasy proti mužským extraligovým týmům. A funguje to lépe, než doufal,“ vysvětluje Petr Válek, předseda softballového klubu Slavia VŠ Plzeň.

Do národního týmu Aubrecht zapracovává několik špičkových softballistek, které hrají v rámci svých studijních misí v USA. Za český tým tak bude v Plzni nadhazovat i Veronika Pecková, která má zkušenosti se softballem v Japonsku či na Tchaj-wanu.

„V softballu nejsou zápasy obou pohlaví neobvyklé. Společně mohou hrát dívky a chlapci až do kadetských kategorií, v herní variantě slowpitch také nastupují ženy a muži společně. Ale aby se potkali hráči a hráčky na této úrovni, je raritní a neobvyklé,“ říká Válek.

Muži Slavie VŠ se znovu probojovali do nejvyšší české soutěže. Na první vítězství ale zatím po osmi kolech stále čekají, uplynulý víkend podlehli Havlíčkovu Brodu (3:15, 5:11) a Břeclavi (0:7, 0:7).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž