Slávisté zápasí s horečkami

P r a h a -
Velkou záhadou je sestava, v níž nastoupí fotbalová Slavia zítra v 16 hodin k Poháru UEFA s italským Udine. Tři hráči jsou nemocní, obránce Vlček má stop pro žluté karty. "Hrozné, musíme doufat, že se někdo uzdraví," říká trenér František Cipro.

Co se s hráči děje?

Mají vysoké horečky a průjem. Lukáš Došek marodí od čtvrtka, v pátek to chytl bratr Tomáš a v sobotu jsme museli střídat Petrouše proti Hradci. V kabině mu doktor naměřil třicet devět a půl.

Všichni tři jsou v olympijském týmu, nastydli prý při zájezdu do Irska.

Slyšel jsem, že se šli podívat na zápas áček, bylo zima a oni neměli ani kabát. Prochladli. I sparťan Lengyel kvůli tomu teď nehrál ligu.

Nastoupí někdo z nich zítra?

Co já vím?! Předpovídat se nedá. Počítali jsme, že Lukáš Došek se uzdraví, protože marodil první. Ale on je na tom z těch tří nejhůř. Uvidíme v pondělí v půl třetí na tréninku.

Je možné, že někdo nebude trénovat a pak ho postavíte na Udine?

Nevylučuji to, budu čekat do poslední chvíle. V pondělí večer jedeme na soustředění do Průhonic, možná vezmu někoho, kdo netrénoval. Ale oslabeni asi budeme, i kdyby nakonec hráli všichni tři.

Jak to myslíte?

Těžko někdo vyskočí z postele a podá super výkon. Nemoc se musí projevit, ale rád bych se mýlil.

Máte z Udine strach?

Italové jsou všichni nebezpeční, ať je to Juventus, nebo Udine. Výborně brání a mají skvělé brejky. Nedá se mluvit o strachu, ale o starostech. Vždyť teď mám jen patnáct hráčů, navíc jsou totiž zraněni Krejčík s Krištofíkem a Svoboda není na soupisce UEFA.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: soupiska, UEFA