Simona Kubová

Simona Kubová | foto: ČTK

Plavkyně Kubová a Apostalonová budou znovu startovat v týmové soutěži ISL

  • 0
České plavkyně Simona Kubová a Anika Apostalonová se znovu zapojí do elitní týmové soutěže International Swiming League (ISL). Na rozdíl od premiérového ročníku, kdy byly spolu v týmu DC Trident, jsou tentokrát každá v jiném družstvu. Vzhledem k mimořádné situaci způsobené koronavirem by se měla základní část odehrát pouze v Budapešti.

Znakařka Kubová si zkušenost s novým formátem i atmosféru v týmu v prvním ročníku hodně pochvalovala. Tentokrát změní barvy. „Konečně můžu oznámit, že jsem podepsala smlouvu s účastí v Mezinárodní plavecké lize (ISL) s týmem Tokyo Frog Kings pod vedením Kosukeho Kitadžimy,“ napsala na facebooku. Bývalý prsař Kitadžima je čtyřnásobným olympijským vítězem z her v Aténách a Pekingu.

Ani kraulařka Apostalonová nezůstala pro druhou sezonu v DC Trident, nyní bude závodit za Toronto Titans. Týmy se sjedou na pět týdnů do Budapešti, kde zhruba od poloviny října do poloviny listopadu absolvují čtyři mítinky. Plavci tam budou mezitím i trénovat.

Anika Apostalonová

Na tiskové konferenci to oznámili pořadatelé, kteří ale neupřesnili, jaký režim bude pro účastníky platit. Není tak jasné, jestli budou kvůli ochraně před koronavirem uzavřeni do izolované „bubliny“ podobně jako tenisté nebo týmy NBA a NHL.

Finále celé soutěže je naplánované na poslední prosincový týden. Zatím se jako pravděpodobné dějiště jeví Tokio, ale to ještě není definitivně dohodnuto.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž