ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Iva Roháčková

Fleretista Choupenitch vypadl na MS v osmifinále, podlehl olympijskému vítězi

  • 0
Šermíř Alexander Choupenitch vypadl na mistrovství světa v Miláně v osmifinále soutěže fleretistů a obsadil desáté místo. S olympijským vítězem Cheung Ka Longem z Hongkongu, který byl předloni na hrách v Tokiu jeho jediným přemožitelem, prohrál 8:15.

„Myslím, že je to velmi silný výsledek. Zase jsem potvrdil, že patřím do světové špičky. Náš sport se čím dál tím více vyrovnává, což bylo vidět na celém turnaji,“ uvedl bronzový medailista z tokijské olympiády v tiskové zprávě.

Bronzový medailista z OH 2021 Choupenitch nemusel jakožto dvanáctý muž světového žebříčku absolvovat kvalifikační boje a turnaj pro něj začal až v hlavním pavouku pro 64 šermířů. V prvním kole snadno přešel přes Jevhena Lazarenka z Ukrajiny, pak si poradil i s Alexandrem Edirim z Francie.

Ukrajinská šermířka porazila Rusku, nepodala jí ruku a byla z MS diskvalifikována

V osmifinále ho čekal souboj s Cheung Ka Longem, kterého letos porazil na lednovém turnaji v Paříži. Po nevydařeném začátku však devětadvacetiletý český reprezentant prohrával 3:13 a dokázal už jen snížit.

V konečném pořadí šampionátu tak Choupenitch obsadil desáté místo. Dvakrát byl na MS sedmý - v roce 2014 v Kazani a vloni v Káhiře, kde ho od medaile dělil jediný čtvrtfinálový zásah.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž