Rychlobruslařka Martina Sáblíková s trenérem Petrem Novákem.

Rychlobruslařka Martina Sáblíková s trenérem Petrem Novákem. | foto: Michal Růžička, MAFRA

Sáblíková odcestovala na finále Světového poháru. Ale nastoupí?

  • 12
Na finále Světového poháru v rychlobruslení do nizozemského Heerenveenu odjela, ale jestli olympijská hrdinka Martina Sáblíková nastoupí, je teď ve hvězdách.

V pátek se měla postavit na start tříkilometrové trati a hájit vedení v průběžném pořadí seriálu. Jenže v minulých dnech se po zisku tří olympijských medailí věnovala hlavně sponzorským povinnostem. Stihla také pokřtít knihu mapující její kariéru a zúčastnila se několika oslav.

"Martina prakticky týden netrénovala, na ledě byla naposledy ve Vancouveru při pětce. Uvidíme, jak bude vypadat na ledě. Podle toho se rozhodneme," vysvětloval trenér Petr Novák.

"Únava je značná a stále vše dospává," uvedl Novák na adresu dvaadvacetileté rychlobruslařky, která se po návratu z Kanady nechala slyšet, že by klidně zbytek sezony i kvůli momentální ztrátě motivace vypustila.

Sáblíková by se teoreticky v Heerenveenu měla představit i příští týden, neboť v Nizozemsku se uskuteční mistrovství světa ve víceboji, na kterém by měla obhajovat titul z předešlého roku. Při cestě z Vancouveru ovšem poznamenala, že na MS zřejmě startovat nebude.

Bez ohledu na to ale bude mít Česko na MS zastoupení. Kouč Novák počítá s tím, že se na něm představí Karolína Erbanová, kterou tento víkend čeká juniorský světový šampionát v Moskvě.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž