Kateřina Novotná.

Kateřina Novotná. | foto: Radek Cihla, MAFRA

Je to zadostiučinění, řekla Novotná po úspěchu na in-line bruslích

  • 0
Po třech druhých místech v ostravském závodě Světového poháru v in-line bruslení se Kateřina Novotná konečně dočkala vítězství. "Jsem ráda, je to takové zadostiučinění," prohlásila.

"Zvlášť když tu mezi ženami nebyla ta úplně největší světová konkurence, takže vyhrát byla povinnost. A já jsem ráda, že se to povedlo," oddechla si česká olympionička, jejíž stěžejní disciplínou je short track.

Kateřino, ve třetím kole jste vyrazila do úniku a vypracovala si až půlminutový náskok. Byl to test vašich soupeřek?
Když jsem byla sama, tak jsem to chvilku protrpěla. Ale chtěla jsem to vyzkoušet, chtěla jsem to udělat zajímavé. Jenže nejsem úplně odpočinutá z tréninku, takže jsem cítila, že na to nemám. Potom, když přišla krize a já začala místo bruslení šmajdat, jsem věděla, že to nedotáhnu.

Nebála jste se, že jste se příliš vyčerpala?
Naštěstí bylo pět kol do konce, takže bylo dost času na odpočinek. A závěr mi vyšel krásně. Polka Gossová vyjela hrozně brzo, já se za ní jenom svezla. Pak jsem věděla, že kousek od cíle si vyjedu, napálím to tam, a vyšlo to.

Nevadilo vám velké horko?
Začátek byl pomalý, takže to nevadilo. Když jsem byla sama, cítila jsem, že to vysušuje, že je velké vedro na to máknout si sama. Konec už byl dobrý, na pohodu.

Co čas? Hodina a 3 minuty, průměrná rychlost 31,74 km/h.
O to ani nešlo, šlo o to vyhrát a to se mi povedlo.

A profil trati? Výšlapy do kopce?
To mi nevadí, je to takové zpestření. Já to mám ráda.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž