Ragbyové sedmičky se povedly Němcům

  • 1
Praha - Kvalifikační turnaj mistrovství Evropy v ragby o sedmi hráčích v Praze vyhráli Němci před Polskem, Rumunskem a domácím reprezentačním týmem. Favorizovaní Rumuni v semifinále překvapivě podlehli Polsku, v zápasu o třetí místo ale poté přehráli český výběr 33:26, jehož trenér Karel Ševčík nemohl nasadit nejsilnější sestavu.

Ze série turnajů postoupí na srpnový šampionát do německého Heidelbergu deset týmů. "Naši ragbisté se vedle domácího startu zúčastní ještě turnaje v Budapešti," připomněl předseda České ragbyové unie Eduard Krützner.
 
Reprezentační trenér "sedmiček" Karel Ševčík neměl jednoduchou úlohu. Hráče vybíral v podstatě jen z pěti extraligových týmů, neboť ragbisté Tatry a Říčan se připravují na vyvrcholení extraligy a Bystrce s prvoligovým Havířovem hrála semifinále Českého poháru.
 
"Oceňuji přístup vybraných hráčů k turnaji, který hráli bez jakékoliv přípravy. Zároveň jsme narychlo museli sestavit i B- mužstvo, neboť na poslední chvíli odřekli start na turnaji Rakušané a bylo nutné doplnit počet účastníků na osm druhým
domácím týmem," řekl Ševčík.
 
Výsledky:
Finále:
Německo - Polsko 19:12. 
Semifinále: Německo - ČR 45:7, Polsko - Rumunsko 7:5.
O 3. místo: Rumunsko - ČR 33:26.
O 5. místo: Lotyšsko - Maďarsko 19:7.
O 7. místo: Bosna a Hercegovina - ČR B 29:10.

Do finále poháru jde Bystrc

Ve finále Českého poháru ragbistů se utkají týmy Bystrce a Říčan. V druhém semifinálovém zápasu Bystrc zvítězila nad Havířovem 32:24 a do pohárového finále se probojovala poprvé v historii. Říčany si účast zajistily dříve, když museli překonat největší favority Tatru a Pragu.
 
Finálové utkání by se mělo hrát 7. července na neutrálním, avšak dosud neurčeném hřišti.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž