Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Reuters

Po dlouhé zimní přestávce startuje ragbyová extraliga

  • 0
Po 142 dnech zimní přestávky začíná jarní část ragbyové extraligy. Všechna čtyři utkání se hrají v sobotu 24. března. Ragby se v Česku však hrálo už před dvěma týdny, národní mužstvo v utkání mistrovství Evropy 1B podlehlo Německu 17:20.

Šlágrem 7. kole extraligy je start lídra a úřadující mistra Mountfieldu Říčany na hřišti třetího Havířova. Mountfield Říčany dosud neztratil ani bod, ale v Havířově to bude mít velmi těžké.

"Chceme titul obhájit, ale začínáme hned se soupeřem, který je doma hodně silný," upozorňuje říčanský trenér Antonín Brabec. Havířov se připravoval velmi pečlivě a chystá na mistra silný tlak.

V Praze se hraje derby Tatra - Sparta, které v sobotu od 11.00 jarní extraligový program otevře.  O dvě hodiny později na pražském Podvinném Mlýně sparťané hostí Vyškov. Pražané budou oslabeni o svého kapitána Pavla Vokrouhlíka.

Zimní přípravu Vyškov zaměřil na udržení v soutěži. "Hraje se o záchranu a zachrání se jen mužstvo na šesté příčce. Jaro pro nás bude hodně perné. Musíme porazit naše přímé konkurenty, ale i někoho ze silné šestky," poznamenal vyškovský trenér Dušan Lodes.

Slavia hraje v Brně, které chce využít svého vysokým plotem ohraničeného trávníku. "U nás v té kleci soupeř lehce nevyhrává," říká tradičně před domácími zápasy kouč Jiří Šťastný.

Program 7. kola extraligy, sobota 24. března: Tatra - Praga (11.00 pod Strahovem), Sparta Praha - JIMI Vyškov (13.00 Podvinný Mlýn), Havířov - Mountfield Říčany (14.00), Dragon Brno - Slavia Praha (15.00 v Cacovicích).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž