Ragbyová extraliga už pozná finalisty

Praha - Ragbyová extraliga bude znát ty, kteří si to rozdají o titul. V sobotu se hrají semifinálové odvety, před kterými mají výhodnější pozici oba hlavní favorité. Tatra Smíchov i Říčany totiž první zápasy na hřištích soupeře zvládly vítězně. Rozhodne se také o tom, kdo si zahraje baráž o extraligu.

Vítěz základní části Tatra Smíchov první semifinále na Spartě vyhrála o sedm bodů 19:12 i bez zraněného rojníka Žíly, který patří mezi klíčové hráče. Rozhodnuto však ještě není.

"Musíme se vyvarovat hrubých chyb, které Tatra dokáže nekompromisně potrestat. První utkání ukázalo, že nám chybí disciplína, při sporných situacích jednáme unáhleně a jsme za to často penalizováni. Tohle se nesmí stávat," sparťanský kapitán Pavel Vokrouhlík pro server rugby.cz.

Říčany, mistr z posledních tří let, si přivezl z Vyškova komfortní šestnáctibodový náskok. V odvetě si tedy může dovolit prohrát i o patnáct bodů a stejně postoupí. "Nesmíme nic podcenit," zdůraznil kouč Marek Valeš.

Jeho protějšek Dušan Lodes litoval krátké pasáže v prvním utkání, v níž Říčany získaly rozhodující náskok. "Uteklo nám asi dvanáct minut, ve kterých jsme obdrželi tři pětky, jinak byl zápas poměrně vyrovnaný. V odvetě se to pokusíme otočit, i když si všichni uvědomují, že to nebude lehké," řekl Lodes.

Ve skupině play-down se hraje jen jeden zápas. Slavia hostí Havířov, kde před týdnem prohrála o jedenáct bodů. Na úzkém hřišti v Edenu je však v jejich silách hrozbu baráže odvrátit.

Pokud do baráže sestoupí pražský tým bude hrát proti vítězi utkání Bystrc - Zlín, pokud sestoupí Havířov bude hrát proti vítězi utkání Praga - Mariánské Hory Ostrava.

Zápas Brno - Praha Petrovice byl odložen na 10. června kvůli účasti některých hráčů na ME v sedmičkovém ragby.

Ragbyový program, extraliga semifinále:
Tatra Smíchov - Sparta (sobota 11 pod Strahovem, první zápas 19:12)
Říčany - Vyškov (sobota 15, první zápas 29:13)

play-down: Slavia  - Havířov (sobota 14 v Edenu, první zápas 14:25)

první liga, semifinále: Praga Praha - Ostrava (sobota 13 ve Vysočanech, první zápas 45:22)
Brno Bystrc - Zlín (sobota 14, první zápas 18:27)


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž