Havířovský ragbista Radim Fajkus uniká v utkání s Petrovicemi.

Havířovský ragbista Radim Fajkus uniká v utkání s Petrovicemi. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Ragbisté Havířova si ztížili boj o udržení. Protože hráli neukázněně

  • 0
Už mohli slavit záchranu v extralize. Místo toho budou muset ragbisté Rentalu.cz Havířov ve zbývajících dvou zápasech ještě pořádně zabrat. O víkendu poprvé prohráli v jarní části soutěže, a to ve Vyškově 10:17.

"Hráli jsme neukázněně a k tomu asi třicet minut bez vyloučeného Fajkuse," řekl havířovský trenér Radomír Kloda. Fajkus viděl červenou kartu po druhé žluté, když bránil spoluhráče a odstrčil jednoho z protivníků. Ten se po havířovském mlýnku ohnal pěstí.

"To však rozhodčí neviděli," povzdechl si trenér Kloda. "Ale na to se nechci vymlouvat, protože jsme si před zápasem říkali, abychom hráli zodpovědně." K tomu Havířov měl čtyři žluté karty, přičemž po každé z nich přišel desetiminutový trest.

Kloda považuje za důležitý získaný bonusový bod, který se dává za prohru o sedm a méně bodů. "Ten u nás Vyškovští nezískali."

Havířovští vědí, že mají záchranu ve své moci, ale musejí zbývající dva duely vyhrát. Tuto sobotu od 14 hodin hostí poslední Olomouc a pak hrají v Praze proti Petrovicím.

"Snad to zvládneme, i když máme tři zraněné hráče, z nichž by se snad jen jeden mohl dát dohromady," podotkl trenér Kloda.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž