Ragbisté Francouzům drtivě podlehli

  • 3
Praha - Ragbisté začali novou sezonu drtivou porážkou. Extraligový výběr prohrál o sedmapadesát bodů s reprezentačním týmem francouzského regionu Cote du Basque, který je v Česku na soustředění. "Jsme teprve na začátku přípravy," řekl Jiří Šťastný, trenér českého národního mužstva. V utkání prostřídal osmaadvacet hráčů, tři slávisté přišli na sraz rovnou z dopolední brigády, na které odstraňovali následky povodně, jež citelně postihla zázemí a hřiště jejich klubu.

Domácí nenastoupili do zápasu v nejsilnějším složení, chyběli hráči ze zahraničí, kteří tvoří kostru reprezentace.

Vítězové položili v utkání devět pětek a soupeři nedovolili jediný bod. O výhře rozhodli v první půli, kdy soupeře uběhali.

Tým Code du Basque nedávno vyhrál nad reprezentací regionu Provance pouze o jediný bod a právě proti Provance nastoupí ligový výběr 12. října ve třetím kole kontinentálního šampionátu regionů.

Výsledek:
Výběr extraligy - Cote du Basque 0:57 (0:40)

Sestava výběru extraligy: Šuster Roman (Pfeifer Jan), Oswald Jan (Zapletal Marek), Koláček René (Šroubek Zbyněk), Novák Michal (Javůrek Milan), Žíla Jan (Buryánek Jiří), Bláha Josef (Krützner Richard), Suchomel Jiří (Hošek Michal), Němeček Miroslav (Chalupa Vít), Syrový Pavel (Ripczik Tomáš), Čamrda Pavel (Krejčí Tomáš), Žák Zdeněk, Fišer Josef (Opravil Karel), Pekárek Martin (Brabec Antonín), Vokrouhlík Pavel, Surga Ondřej (Novák Jakub)


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž