Ragbistům Brna úvod sezony vyšel.

Ragbistům Brna úvod sezony vyšel. | foto: Reuters

Ragbisté Brna ještě neprohráli. Míří vysoko

  • 1
Tři zápasy, tři výhry. Ragbisté Dragonu Brno vstoupili do nejvyšší soutěže ve výborné formě. Skvělý začátek soutěže ještě vyšperkovali v úterní dohrávce vítězstvím v derby proti Jimi Vyškov 31:15.

Drakům se povedl už samotný úvod. Po deseti minutách hry vedli 19:0. "I když máme nějaké kluky nemocné, postavili jsme to nejsilnější, co jsme mohli. Hned na začátku jsme položili tři pětky a od toho se všechno odvíjelo," líčil trenér brněnských ragbistů Jiří Šťastný. Ačkoliv potom jeho celek polevil, vítězství si vzít nenechal.

Šťastného vyškovský kolega Milan Wognitsch by úvodní desetiminutovku zápasu naopak nejraději vymazal. "Začali jsme hrozně. Dragon hodně podpořilo domácí prostředí," hodnotil Wognitsch. Jinak však výkon svého celku neviděl tragicky. "Když pominu prvních deset minut, tak mě herní projev potěšil. Kluci se dokázali zvednout. My navíc pořád do týmu zabudováváme mladé hráče," řekl Wognitsch.

Přes rozdílný vstup do sezony mají letos obě jihomoravská družstva podobné ambice. "Chtěli jsme skončit do čtvrtého místa, ale vzhledem k nezkušenosti některých hráčů bych to viděl tak kolem šestého," tipoval umístění Vyškova kouč Wognitsch.

To Šťastný byl odvážnější. "Budeme se snažit dostat do vyřazovací části, a když se to podaří, tak si můžeme klást další cíle," nechtěl se pouštět do divokých odhadů trenér. Konkurenci vidí především v pražských celcích. Počítá i s týmem Říčan, které se mají ještě výkonnostně zvednout. Pokud by však měl vybrat největšího favorita, ukázal by Šťastný na Tatru Smíchov.

Cokoliv hodnotit je podle něj ale velmi těžké. "Play-off je zrádné. Celkově mám ovšem k systému soutěže velké výhrady. Nikde jinde na světě se o mistrovi nerozhodne během dvou měsíců," neskrýval negativní postoj Šťastný. Souhlasil i Wognitsch. "Jednokolová soutěž je absolutně nespravedlivá," přidal další kritický hlas.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž