Momentka z duelu Letohrad - Hradec Králové.

Momentka z duelu Letohrad - Hradec Králové. | foto: Iva Janoušková

Přichází klíčový zápas hokejbalových rivalů z Hradce a Letohradu

  • 0
Vzepře se slabší gigantovi české nejvyšší soutěže a vynutí si pokračování příběhu posledních týdnů? Na tuto otázku odpoví klíčový třetí duel čtvrtfinálové série hokejbalové extraligy mezi Letohradem a Hradcem Králové.

Osmý tým po základní části už minulou neděli naznačil, že pokud drží v zápasech s rivalem krok, může mu být velkou hrozbou. "Pokud budeme pokračovat v dobrém držení středního pásma a výborném bránění vlastní třetiny, můžeme být úspěšní," věří letohradský kouč Martin Motyčka.

Zato Hradec chce pokračovat v nátlakové hře, kterou produkuje celoročně a vyplatila se mu především v prvním play-off derby na jeho hřišti.

"Nebudeme na tom nic měnit. Vytváříme si spoustu šancí. Posledně dobře bránili, ale na to něco vymyslíme. Doufám jen, že začneme střílet více gólů, a bude to v pohodě," vzkazuje trenér Hradce Králové Miroslav Hrabica.

Ten si přeje sérii ukončit v nejbližším možném termínu, soupeř je však proti. "Chci vrátit sérii ještě do Hradce. Máme na to, utvrdil mě v tom druhý zápas na jejich hřišti," dodal Motyčka.

Derby však může být vyhrocené. "Naše síla je ohromná. Je to derby, hraje se férově a tvrdě. Věřím, že hráči se soustředí na hru. Pokud bude soupeř provokovat, může ho to mrzet," dodal Hrabica. Třetí zápas začne v Letohradě v sobotu ve 12 hodin. Případný čtvrtý duel je na programu v neděli od 11 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž