Chrudimský futsalista Douglas snadno skóruje do branky Slavie.

Chrudimský futsalista Douglas snadno skóruje do branky Slavie. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Vyhrát v Praze a sérii dotáhneme, věří kouč chrudimských futsalistů

  • 0
Futsalisté Era-Packu Chrudim nastoupí od 20.30 v Praze ke druhému čtvrtfinále proti Slavii. V sérii hrané na tři vítězství nyní vedou 1:0 na zápasy.

Může to být klíčový bod celé čtvrtfinálové série, ve které se futsalisté chrudimského Era-Packu bijí s pražskou Slavií. Po jeho první epizodě v Chrudimi, již domácí šampioni v pátek ovládli poměrem 7:0, se dnes od 20.30 uskuteční odveta na palubovce v pražském Edenu.

"Věřím, že když zápas v Praze zvládneme, už to dotáhneme," řekl asistent trenéra Chrudimi Jaroslav Bartušek. "Třetí zápas se hraje u nás a doma neprohráváme. Ani si nepamatuji, kdy se to naposledy stalo," přemítal kouč.

Ovšem i zaváhání Chrudimi na hřištích soupeřů by se vešla na prsty jedné ruky, a tak je zřejmé, kdo by měl být v hlavním městě pánem. Letos v březnu tam Východočeši zvítězili 5:1, přičemž o čtyři branky se postarali Brazilci v jejich sestavě.

Určitou vzpruhou by pro české mistry navíc mohl být návrat uzdraveného Zdeňka Chmelíka na plac. Trenéři díky němu získají další možnost, jak zasáhnout střídáním do vývoje hry.

"Bude stoprocentně hrát, trénuje s námi celý týden," sdělil Bartušek, jenž tuší, že v Praze bude Slavia "kousat" daleko víc než minule v Chrudimi. Ani tam přitom úplně nepropadla; přestože o vítězi nemohlo být pochyb, brankáře Jakuba Žďánského zaměstnávala někdy od 15. minuty víc než dost.

"Zápasy našich soupeřů v play-off na jejich hřištích jsou pro ně daleko větší motivací, protože se chce každý ještě jednou domů vrátit. Ten druhý zápas bývá vyhecovanější, emotivnější... Pokud na Slavii přijde velká návštěva, bude hráče hnát daleko víc, než tomu bylo v pátek," mínil Bartušek.

Chrudim nechce před zápasem nic podcenit, mužstvo do Prahy vyráží už v 17 hodin a proti hrdlům slávistických fandů nasadí svoje vlastní - chystají se tam autobusem. "Za každého fanouška budeme rádi, před rokem jich s námi na Slavii klidně třicet být mohlo," vzpomínal Bartušek.

Hrdina úvodního duelu gólman Žďánský nepřipouští žádné zakolísání. "Jedeme do Prahy vyhrát," slíbil příznivcům mistra za tým na klubovém webu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž