Praga začala boj o titul lépe

Praha - První ze série soubojů rozjel závěrečnou honbu dvou dvou pražských týmů za rygbyovým titulem. Hráči domácí Pragy dokázali jasně přehrát rivala ze Smíchova a po vítězství 20:8 vedou 1:0 na zápasy. Poražení se pokusí vymazat toto manko ve druhém duelu hraném příští týden.

Zápas byl dlouho vyrovnaný, ale Praga v něm ani jednou nepřišla o vedení. Domácí vedli díky trestnému kopu, ale soupeř stejným způsobem vyrovnal. Ještě v prvním poločasu pak unikl hráčům Tatry křídelní útočník Žák a domácí vedli o pět bodů.

Po změně stran se dvakrát předvedl robustní útočník Pragy Josef Fišer. Nejdříve sám pronikl až do brankoviště Tatry s míčem v ruce a později založil útočnou akci, po které položil další pětku Boháč. Tatra se snažila ke konci utkání alespoň snížit, což se jí povedlo, když Čiverný položil poslední pětku utkání.

Trenér Pragy Jiří Šťastný řekl, že se týmu podařilo udělat první krůček k cestě za titulem. "Ten jsme v historii play off ještě nezískali. Hráči hráli kolektivně a ke konci utkání byli lepší než soupeř," dodal kouč vítězů. Trenér Tatry Josef Fatka
uznal, že se jeho svěřencům nevedlo. "Bylo to naše nejhorší letošní utkání," prohlásil.

V prvním zápasu o bronzové medaile zvítězili ragbisté Sparty Praha nad předloňským mistrem Dragonem Brno rozdílem 36 bodů. Mimořádně se dařilo Tomáši Ripczikovi, který položil čtyři ze šesti pětek Sparty.

Finále:
TJ Praga - Tatra Smíchov 20:8 (8:3)
Body:
Fuchs 5, Fišer 5, Boháč 5, Žák 5 - Čiverný 5, Šampalík 3. Pětky: 3:1. Stav série: 1:0.
O 3. místo:
Sparta Praha - Dragon Brno 46:10 (22:10)
Body:
Ripczik 20, Vokrouhlík 14, Jaroš 10, Janoušek 2 - V. Vlk 5, Atchinsson 5. Rozhodčí: Haitman. Pětky: 6:1. Stav série: 1:0.
O udržení:
Havířov - Říčany 32:10 (13:0)
Body:
Šlosárek 17, Kusý 10, Leroch 5 - Denko 5, Bureš 5. Rozhodčí: Šustek.

V prvním finále nejvyšší ragbyové soutěže vyhrála jasně Praga nad Tatrou Smíchov

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž