Praga s Říčany svedou rozhodující boj o finále

Praha, Olomouc - Praga, nebo Říčany? Ve finále ragbyové extraligy si proti Tatře Smíchov může zahrát jen jeden z nich. V rozhodujícím třetím semifinálovém utkání má výhodu domácího prostředí mistrovský tým Pragy, který na svém hřišti ve Vysočanech vyhrál úvodní zápas o šest bodů 27:21. Stejným rozdílem skončila i odveta, kterou Říčanští vybojovali v poměru 12:6.

Oba kluby mají v této sezoně vyrovnanou vzájemnou bilanci. V základní části byly úspěšné vždy hostující týmy. Říčanští své vítězství ve Vysočanech zaznamenali týden před začátkem play-off.

Pokud by se do boje o zlato Praga nedostala, bylo by to překvapení. Její trenér Pavel Šťastný už může pro sobotní zápas počítat s mlýnovou spojkou Syrovým, jedním z klíčových hráčů. Ten kvůli zranění nestihl druhý zápas v Říčanech. Nadále však budou chybět útočníci Fišer s Žákem.

Říčany už mají v této sezoně splněno. Mistr z roku 2001 úplně pokazil loňskou sezonu, kdy o vlásek unikl sestupu. V letošním ročníku dlouho balancoval na hraně postupu do play-off, ale vydařeným jarem si s předstihem zajistil třetí místo za suverénné Tatrou a druhou Pragou. Postup přes Pragu by byl nečekaným počinkem.

Tatra postup do finále vybojovala v nejkratší možné době, Spartu porazila hladce ve dvou zápasech.

Semifinále, 3. zápas: Praga - Říčany (sobota 11.00, hřiště ve Vysočanech u spalovny)

Ragbyový pohár regionů

Ragbisté prvoligového Havířova budou tvořit kostru družstva Moravy, které se v sobotu v úvodním kole Poháru evropských regionů střetne v Olomouci s chorvatskou Dalmácií.

„Členové Mezinárodní ragbyové federace FIRA si od této nové soutěže slibují, že se budou střetávat amatérské výběry ragbistů,“ uvedl prezident RC Havířov Karel Gaman.

Jde o postupovou soutěž, v níž se celky utkají vždy jen v jednom utkání. To první s Dalmácií se uskuteční v sobotu od 15 hodin v Olomouci a kromě havířovských ragbistů se představí také hráči Olomouce, Ostravy a Zlína.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž