Pozemkáři Litic obrali mistra a mají stříbro

Plzeň - Prudká bouřka, která se v sobotu přehnala nad litickým hřištěm s umělým povrchem, jako by symbolizovala sprchu štěstí pro domácí klub. Pozemní hokejisté Litic v předposledním kole extraligy podtrhli výtečnou sezonu. Remíza 3:3 s pražskou Slavií, už jistým mistrem, definitivně přiřkla Plzeňanům stříbrné medaile.

Třetí v pořadí, Hradec Králové, už je v posledním kole nemůže předstihnout.

"Druhé místo je pro klub historickým úspěchem. Zatím nejlepším výsledkem bylo páté místo z roku 2001," radoval se vedoucí mužstva Michal Hofrichter.

Litice v posledním vzájemném duelu podlehly Slavii až gólem v nastaveném čase, tentokrát už bez bodu zůstat nechtěly. A z minima šancí vytěžily v prvních pětadvaceti minutách maximum.

Jak padaly góly?

1:0 - Sochor šikovně přehodil slávistického gólmana a otevřel skóre.

2:0 - prosadil se znovu domácí Sochor, tentokrát z dorážky.

3:0 - Vrkoč šikovně tečoval střelu spoluhráče a zvýšil náskok.

"V první půlhodině jsme měli i štěstí, vždyť jsme využili všechny naše šance. Lepší vstup do zápasu jsme si nemohli přát," poznamenal autor dvou gólů Radovan Sochor.

Slavia po třetí inkasované brance protočila gólmany a nadechla se k velkému obratu. Minutu před poločasem tečoval střelu z kruhu Babický a snížil na 3:1.

Ve druhém poločase už hýřili aktivitou především hosté, dostali se do několika vyložených šancí a dvě z nich využili. Pokaždé byl úspěšným střelcem Piterák.

Teprve za stavu 3:3 se hra znovu vyrovnala, přispělo k tomu i pětiminutové vyloučení slávisty Krábka. S remízovým stavem se už oba týmy spokojily.

"Chtěli jsme i ve druhé půli hrát aktivně, držet míček na hokejkách a přidat další gól. To se nám však nepodařilo a nakonec můžeme být rádi za remízu," oddychl si litický trenér Tomáš Levý.

Po závěrečném hvizdu už mohl vytrysknout gejzír stříbrné radosti.

SOUBOJ. Michal Soukup z Litic (vlevo) atakuje protihráče z pražské Slavie v extralize pozemních hokejistů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž