Postup košíkářek Olomouce není ztracen

O l o m o u c - Naději na postup do nejvyšší soutěže si stále zachovávají olomoucké basketbalistky. V kvalifikační skupině o první ligu, do níž se dostane vítěz, jsou vysokoškolačky po osmi kolech se třinácti body na třetím místě. "V případě dvou vítězství ve zbývajících zápasech budou na čele se stejným bodovým ziskem tři družstva a rozhodovat budou vzájemné zápasy," počítal olomoucký trenér Svatopluk Horák.

Hanačky však s Aritmou a Karlovými Vary, budoucími soupeři, shodně prohrály a s vedoucí Slovankou mají horší vzájemné zápasy. "Věřím, že ve Varech i v Praze by se dalo uspět, protože porážky nebyly jednoznačné. V letošní sezoně hrajeme lépe venku než doma. Pokud ve Varech prohrajeme, skončíme na čtvrtém místě," naznačil další možnost Horák.

Olomoucký celek navíc již v posledním zápase posílila Lucie Janáková a značně přispěla k těsné výhře nad Brnem (58:57). "Je to přínos především pro obranu. Janáková je výbušným typem hráčky, který postrádáme," vyzdvihl Horák význam staronové posily.

V případě, že by se vysokoškolačky kvalifikovaly do první ligy, nad jejich startem v nejvyšší soutěži by se kvůli nedostatku peněz vznášel otazník. "Účast bychom museli zvážit, protože pro příští sezonu bychom měli mít kvalitní kádr," dodal kouč.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž