Chrudimský Michal Mareš (v bílém) se snaží přelstít bránícího teplického soupeře.

Chrudimský Michal Mareš (v bílém) se snaží přelstít bránícího teplického soupeře. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Pomsta za křivdu. Futsalisté Teplic překazili Chrudimi zlaté opojení

  • 1
Futsalisté Chrudimi chtěli slavit další titul, jenže domácí juchání jim zarazila teplická Balticflora: pátečním triumfem 5:4 prodloužila finále. Snížila na 1:2 na zápasy a v úterý může na své půdě dokonce vyrovnat.

"Konečně jsme začali proměňovat šance, i když jsme jich znovu spoustu i zazdili," našel klíčový bod třetího finále teplický brankář Jan Kalina, nečekaný hrdina.

Je rád, že se boj o zlato zdramatizoval, ale otočit sérii proti českému gigantovi? Mission: Impossible? "Dostali jsme se znovu do hry, jim ale pořád stačí jedna výhra. My potřebujeme ještě dvě. A porazit Chrudim třikrát za sebou je těžký oříšek," tvrdí gólman.

Spoléhá však na psychickou výhodu po páteční "loupeži". "Navíc u nás bude vyprodáno, bouřlivá atmosféra. Věřím, že se do Chrudimi vrátíme na pátý zápas." Kalina se stal jednou z ústředních postav toho pátečního. Při vedení 3:1 šel do branky místo Brazilce Thiaga, vyloučeného po zákroku na Rešetára. "Faul to byl."

Kalina se mezi tyče vrátil po delším čase. "Skočil jsem do toho rovnýma nohama. Když se mi podařilo dotknout balonu, uklidnil jsem se." Jenže v rozmezí pár desítek vteřin mistr srovnal na 3:3! "V duchu jsem si říkal, že to bude šílená ostuda, ale zvedli jsme se, bojovali jako mančaft, dobře bránili."

I za nerozhodného stavu Teplice zkusily power play a Rodrigo vstřelil vítězný gól. Pečetil Leite. "Chci vyzdvihnout Rodriga: dal hattrick, měl i nahrávku, je to nejlepší hráč finále," smeká Kalina a viděl i další bod zlomu: "Vyloučení Cacaa, jejich hrajícího trenéra. Nemohl být na lavičce a narušilo to i jejich hru bez brankáře."

Minule cítila Balticflora křivdu, spílala sudím (oprávněně - svaz rozhodl, že duo Kresta a Henych si do konce sezony nezapíská). A pomstila se. "Mluvilo se o tom, samozřejmě. Šéf klubu Michal Žák nám říkal, ať jsme v klidu a všímáme si futsalu. Pak že máme šanci uspět. A vidíte, Chrudim chystala oslavy a nakonec byla naštvaná."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž