Pohár hostí gymnastky ze sedmi zemí

Brno - Už jedenáctý ročník tradičního Poháru Gity gymnastek se bude o víkendu konat v brněnské hale Tesly na Lesné. Mezi největší favoritky patří Češky Žaneta Černohlávková a Markéta Svobodová a reprezentantky Bulharska. Soutž je ochuzena o závodnice z Ruska, které nakonec svoji účast odřekly.

Hlavními hvězdami mítinku měly být Olga Kapranovová a Věra Sesinovová.

"Ve čtvrtek večer jsme se dozvěděly, že do Brna kvůli jinému programu nepřiletí. Ovšem i tak by měla být zahraniční konkurence kvalitní, neboť mezi šesti zahraničními reprezentacemi budou i závodnice z Finska a Chorvatska, které startovaly na letošním mistrovství světa," uvedla manažerka moderních gymnastek GiTy Brno Blanka Mlejnková.

V soutěži juniorek budou české barvy hájit domácí závodnice Iva Mendlíková a Nela Radiměstská. Kvůli střevním potížím bude na startu chybět Monika Mičková.

V dosavadních deseti ročnících poháru třikrát vyhrála Lenka Oulehlová, dvě prvenství získala Andrea Šebestová, po jednom Kristýna Kalábová a Žaneta Černohlávsková.

Před třemi lety začaly soutěž ovládat ruské gymnastky. V roce 2000 zvítězila olympijská vítězka ze Sydney Julia Barsukovová, o rok později Zarina Gizikovová a loni Olga Bělovová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Gymnastika, Lesná