Plavkyně Barbora Závadová

Plavkyně Barbora Závadová | foto: sportgym-ostrava.cz

Plavkyně Závadová má další rekordy a je v týmu Evropy

  • 0
Mistrovství Evropy v krátkém bazénu v polském Štětině od 8. do 11. prosince a hned po něm plavecké utkání Amerika – Evropa. To jsou nejbližší akce, které čekají Barboru Závadovou, plavkyni KPS Ostrava a členku Centra individuálních sportů Ostrava.

"Nominace do týmu Evropy je hodně cenná a jen potvrzuje, že Bára je už světovou plavkyní," prohlásil její trenér Vítězslav Hartmann.

Závadová opět dala o sobě pořádně vědět na Velké ceně Brna, kde překonala české rekordy na 400 metrů volný způsob (4:08,41 minuty) a 400 metrů polohovky (4:30,75 vteřiny). A vyhrála i poloviční polohovku. "Dva týdny před tím jsme se vrátili z vysokohorského soustředění v Bulharsku, takže takové časy jsem nečekal," přiznal Vítězslav Hartmann.

"Oba rekordy Barbory Závadové jsou medailovým příslibem před mistrovstvím Evropy," řekl pro ČTK reprezentační trenér Jiří Kyněra.

Na brněnských závodech šlo plavcům o limity na nadcházející evropský šampionát. "Bára mohla být v klidu, protože všechno má splněno," řekl Hartmann. "Vše směřujeme k olympiádě v Londýně, kam už se také kvalifikovala."

Z ostravských plavců se na šampionát ve Štětíně připravuje také Martin Baďura, který už dříve splnil limit na 50 metrů znak a v Brně ho potvrdil vítězstvím na dvojnásobné trati – 53,58 vteřiny.

Z Moravskoslezského kraje se na mistrovství Evropy probojovala také Petra Klosová z Nového Jičína, která v Brně vyhrála hned tři závody, a to 100 metrů volný způsob (54,95 vteřiny) a 50 a 100 metrů motýlek (27,84 a 1:01,72).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž