Grant Hackett

Grant Hackett | foto: Reuters

Úspěšný comeback, plavec Hackett je po sedmileté pauze stále rychlý

  • 0
Nečekaně skvěle se vrátil k plavání trojnásobný olympijský vítěz Grant Hackett. Populární Australan, který se naposledy seriózně ukázal v bazénu na hrách v Pekingu v roce 2008, se na národním šampionátu blýskl třetím místem na 400 metrů volným způsobem.

Čtyřiatřicetiletý bývalý světový rekordman na 800 a 1 500 metrů se kvalifikoval do bojů o medaile čtvrtým časem. Finále pak zvládl za 3:46,53 a nestačil pouze na nečekaného vítěze Macka Hortona a obhájce prvenství Davida McKeona.

„Nechápu, co se to děje,“ řekl Hackett novinářům. „Nemůžu uvěřit, že tohle dokážu po šesti měsících tréninku. Možná jsem trochu starší a silnější. Kdo ví, co zvládnu po dalších šesti měsících?“ dodal plavec, jenž ohlásil návrat koncem minulého roku.

Hackett, jenž se loni podrobil odvykací kúře na léky na spaní, bude na domácím šampionátu startovat ještě na kraulařské stovce a dvoustovce. Svým výkonem si řekl minimálně o místo ve štafetě na 4x200 m volným způsobem pro letošní mistrovství světa v Kazani.

Po návratu Hacketta opět trénuje kouč Denis Cotterell, jenž ho dovedl k třem zlatým medailím na OH v Sydney 2000 a Aténách 2004 a deseti titulům mistra světa v dlouhém bazénu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž