Barbora Seemanová ještě nemůže uvěřit svému triumfu na olympijských hrách...

Barbora Seemanová ještě nemůže uvěřit svému triumfu na olympijských hrách mládeže v Buenos Aires v cíli kraulařské stovky. | foto: Reuters

Plavkyně Seemanová se kvalifikovala na MS v dlouhém bazénu

  • 0
Nejlepší česká plavkyně roku 2018 Barbora Seemanová se už kvalifikovala na červencové mistrovství světa v dlouhém bazénu, které se uskuteční v korejském Kwangdžu. Na mítinku v Madridu se dnes na 200 metrů volným způsobem časem 1:58,29 na patnáct setin přiblížila svému českému rekordu.

Vyhrála díky tomu rozplavbu. „Je to tam, splnila jsem to o necelé čtyři desetiny. A jsem megaráda, protože se to podařilo splnit hned na první pokus, hned na první start. Je to skvělý čas, protože je to zas po dvou letech, co jsem zaplavala takhle nízkých 58, takže za to jsem strašně ráda,“ pochvalovala si na facebooku.

Před startem ji povzbudil i úspěch fotbalistů Slavie Praha v osmifinále Evropské ligy. „Trošku mi napomohl i včerejší zápas Slavie se Sevillou, protože jsem pak měla strašnou radost, že vyhráli,“ svěřila se Seemanová.

Ve večerním finále se pokusí na výkon z rozplavby navázat. „Už je to pro mě takové osvobozující, protože mám už volnou hlavu a nemusím se soustředit na to, že ještě něco musím zaplavat. Na další starty se strašně těším,“ uvedla.

Osmnáctiletá Seemanová se pokusila o limit už takto brzy, protože ji v květnu čeká maturita na ekonomickém lyceu. Pak dvojnásobná vítězka z loňských olympijských her mládeže plánuje přechod na dráhu profesionální plavkyně a vrhne se naplno do přípravy na MS v Koreji.

V Madridu ještě Seemanová poplave závody na 50 a 400 metrů volným způsobem. Díky limitu z dvoustovky je ale bez ohledu na výsledky v těchto disciplínách kvalifikovaná na všechny tratě.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž