Simona Baumrtová

Simona Baumrtová | foto: ČSPS - Martin Sidorják , iDNES.cz

Znakařka Baumrtová bude v evropském finále na 200 metrů chybět

  • 0
Znakařka Simona Baumrtová v závodě na 200 metrů nepostoupila do finále mistrovství Evropy v krátkém bazénu. V rozplavbách v Kodani skončila devátá v čase 2:06,87, k postupu jí chyběla zhruba sekunda.

Baumrtové se tak na dvojnásobné trati nepodařilo navázat na čtvrteční páté místo ze stovky. V Dánsku ji čeká ještě start v závodě na 50 metrů znak, který je na programu v sobotu.

Na dvoustovce Baumrtová v první rozplavbě nestačila jen na stříbrnou medailistku ze čtvrtečního finále na 100 metrů Kiru Toussaintovou z Nizozemska. V dalších dvou rozplavbách se ale před ni dostalo ještě sedm závodnic, takže je aktuálně na pozici první náhradnice pro podvečerní finále.

Navzdory vyřazení zhodnotila Baumrtová závod poměrně pozitivně. „V bazénu to bylo dobré. Dvoustovka se mi jela docela dobře, takže za to jsem ráda. Čas na to, že na dvoustovku netrénuju a vůbec nic jsem nenaspala, což mi také nepřidalo, je skvělý,“ uvedla v tiskové zprávě.

Nejrychlejší čas (2:02,86) zaplavala Ukrajinka Daryna Zevinová, úřadující vicemistryně světa v této disciplíně. Favorizovaná Maďarka Katinka Hosszúová postoupila do finále ze třetího místa. Vypadla naopak obhájkyně stříbra Daria Ustinovová z Ruska, která skončila v rozplavbách desátá.

Právě vedle ní Baumrtová v rozplavbě plavala, což jí možná uškodilo. „Možná mě trochu zmátlo, že ta Ruska, co byla vedle mě, která má zaplaváno 2:01, byla až za mnou. Říkala jsem si, že asi jedu dobře. Možná jsem kvůli tomu nejela tak rychle, jak jsem měla. Škoda, deváté místo... Jsem ráda za pocit, jak se mi to jelo, akorát mě mrzí postup,“ doplnila.

Z ostatních českých reprezentantů v dnešních rozplavbách dopadl nejlépe Petr Bartůněk, který obsadil 35. místo na 100 metrů prsa. Daleko k postupu do semifinále měl ve stejné disciplíně novopečený český rekordman na dvoustovce Filip Chrápavý. V závěru výsledkové listiny se umístili Josef Moser na 50 metrů volným způsobem a Tomáš Ludvík v polohovém závodě na 200 metrů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž