ilustrační foto

ilustrační foto | foto: plavani.info

Pojďte si se mnou zaplavat, zve Leišová. Z Budějovic míří do Prahy

  • 0
Nijak zvlášť se ve čtvrtek dopoledne nerozcvičovala. Ráno se nasnídala, po desáté na sebe natáhla plavky, čepici, brýle a skočila v Českých Budějovicích pod Dlouhým mostem do Vltavy. Přitom před 20letou dálkovou plavkyní Lucií Leišovou z Příbrami bylo 180 kilometrů a cíl v Praze.

„Voda je teplá, ale je to špinavý,“ okomentovala Lucie první pocity před startem své další sportovní výzvy. Před rokem už plavkyně zdolala 26kilometrový úsek Gibraltarského průlivu.

„Trvalo mi to bez čtvrt hodinky sedm hodin. Do Prahy je to sice dál, ale proto mám trasu rozdělenou do deseti osmnáctikilometrových úseků. Každý den uplavu jeden, abych to všechno zvládla a aby tělo stačilo zregenerovat,“ říkala ještě na břehu sympatická sportovkyně, která má před sebou ještě jeden sen. „Určitě bych jednou ráda přeplavala kanál La Manche, ale to je ještě daleko,“ doplnila.

Lucie si dálkové plavby v rámci možností užívá. „Baví mě kochat se krajinou. Okolo Budějovic to zatím moc neznám, tak se budu koukat. Těším se na zámek Hluboká. Třeba na Gibraltaru byl krásný východ slunce, to byla romantika,“ vzpomíná na loňský zážitek a zároveň vyzývá lidi, aby si zaplavali s ní.

Stačí, aby se zájemci podívali na stránku projektu sportpomaha. org, kde najdou přesný harmonogram. „Nerada plavu sama a mohli bychom tak ve více lidech odradit ryby, které úplně nesnáším,“ usmála se Lucie, která chce svou plavbou do Prahy pomoci handicapovanému kamarádovi Radku Duchoňovi.

„Ráda bych pomohla vybrat více než sto tisíc korun, abychom pak Radkovi pomohli koupit jeho vysněný handbike. Samozřejmě může přispět kdokoliv. Takže doufám, že se mi povede doplavat až do Prahy a pro Radka vybereme co nejvíce peněz,“ uvedla Leišová.

Ještě si udělala s týmem selfie, podepsala pár kartiček a 180kilometrové dobrodružství mohlo začít.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž