Futsalista brněnského Tanga Michal Belej (v bílém) kličkuje mezi hráči Bohemians.

Futsalista brněnského Tanga Michal Belej (v bílém) kličkuje mezi hráči Bohemians. | foto: Surý Ondřej, MF DNES

Pátek proseděl v hledišti, v neděli Belej opět válel za reprezentaci

  • 0
Ve čtvrtek svým výkonem trenéra naštval, a v pátek tak seděl jen na tribuně. V neděli se však Michal Belej do sestavy českých futsalistů v kvalifikaci na MS vrátil, pomohl k výhře 5:2 nad Běloruskem a kouč Neumann jeho přístup i vystoupení chválil.

"Bylo pro mě extra těžké sledovat zápas jen z tribuny, ale trenér se takhle rozhodl a já to respektuju. Jsem rád, že mi teď dal šanci, a myslím si, že jsem ji chytil za pačesy a vrátil se zpátky do mančaftu," sdělil futsalista brněnského Tanga.

Jaké to je vychutnávat si postupové oslavy?
Fantazie. Za čím jsme šli, to jsme dokázali. A jsem rád, že se trenér mýlil, když řekl, že asi nikdo nezíská devět bodů. Nám se to podařilo, což je super.

Byl zápas s Běloruskem nejtěžší?
Dá se říct, že jo. Ale myslím, že jsme divákům ukázali, že jsme chtěli víc než Bělorusko a že jdeme za postupem z prvního místa.

Čím vás Bělorusové nejvíc zlobili?
Do zápasu jsme skvěle vstoupili, dali jsme rychle tři góly, ale pak jsme trošičku polevili a bylo vidět, že jsou Bělorusové šikovní a umí dávat góly. Věděli jsme, že musíme hrát na sto procent, ve druhé půlce jsme přidali, odskočili jsme a pak jsme to v klidu dohráli.

Potvrdilo se tedy, že Česko patří mezi evropskou futsalovou špičku, když jste všechny duely zvládli poměrně s přehledem?
Je to důležité i pro nás, protože každá výhra nás psychicky posílí. Věděli jsme, že musíme každý zápas vyhrát, a zvládli jsme to.

Na turnaji Grand Prix v Brazílii jste patřili s kolegou z Tanga Michalem Seidlerem k nejlepším střelcům týmu, teď jste dali dohromady jediný gól. Čím to?
To nevadí, tady bylo úplně jedno, jestli dá gól Brňák, Chrudimák, nebo bohemák. Hrajeme za Českou republiku a hlavní je, že to tam padalo ostatním.

Jak jste vlastně strávili sobotní volný den? Šli jste si zastřílet, jak bylo v plánu?
Nakonec nám dali volnou ruku a my Brňáci jsme vzali kluky do Olympie. Oni to tam na vesnicích nemají, tak se šli podívat, jak to vypadá


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž