Global Champions Prague Playoffs, finálový díl seriálu parkurové soutěže...

Global Champions Prague Playoffs, finálový díl seriálu parkurové soutěže družstev. Nicola Philippaerts s koněm Katanga vh Dingeshof z týmu London Knights. | foto: ČTK

London Knights i bez Mahera poprvé vyhráli parkurový Super Cup v Praze

  • 0
London Knights poprvé vyhráli parkurový Super Cup při Prague Playoffs. Ve finále Global Champions League triumfovali i bez olympijského vítěze Bena Mahera, který v sobotu skončil třetí v Super Grand Prix. Dvojčata Oliviera a Nicolu Philippaertsovy stejně jako v semifinále v sestavě doplnila Emily Moffittová, která se stala první ženou ve vítězné sestavě Super Cupu. Český tým Prague Lions s Annou Kellnerovou skončil v semifinále sedmý a do šestičlenného finále nepostoupil.

Velký krok k vítězství udělali Rytíři z Londýna v prvním kole, kdy nasbírali jen sedm trestných bodů a měli tříbodový náskok před Paris Panthers. Na průběžném třetím místě se usadili Berlin Eagles. Ve finálovém kole se velmi málo chybovalo a pořadí na stupních vítězů se nezměnilo. Všichni tři jezdci Knights zajeli čistě a tým si rozdělí prémii 1,2 milionu eur (30,5 milionu korun).

Poprvé při Prague Playoffs nedosáhli na stupně vítězů Madrid in Motion, vítězové z roku 2018 a třetí tým minulého ročníku 2019. K devatenácti trestným bodům v prvním kole přidali ve druhém další čtyři a zůstali o bod za Berlínem.

Propadli obhájci vítězství Shanghai Swans, kteří v jiné sestavě skončili šestí. Nevedlo se ani favorizovanému týmu Valkenswaard United, vítězům dlouhodobé části Global Champions League. Nizozemský tým ze základny zakladatele a šéfa seriálu Jana Topse obsadil pátou příčku.

Prague Playoffs se uskuteční v pražské O2 areně i za rok.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž