Nohejbalový mistr světa slavil ve vaně

  • 1
Střelice - Na první pohled nehorázná mrzutost předznamenala pro nohejbalistu Petra Bubniaka zřejmě vrcholné období jeho života. Od té doby, co před půl rokem hráč Modřic naboural automobil, se mu sype štěstí. Vůz už má dávno nový, těší se ze spokojeného vztahu s novou přítelkyní a od víkendu je dvojnásobným mistrem světa v singlu. „Táhne se se mnou samá radost,“ uvědomuje si.

Titul světového šampiona obhájil v neděli v maďarském Szombatély, když porazil Slováka Mariana Žigalu. Večer se kochal pohledem na slovenské zprávy, kde Žigala naříkal, že porážka byla nešťastná.

„Uhrál tři míče, zbytek byly moje chyby,“ přidal Bubniak svůj postřeh do diskuse o vlastním dvousetovém vítězství. „Byl jsem přesvědčený, že lepší je zdechnout než ho nechat vyhrát. On je arogantní, ale v Maďarsku působil nějak zakřiknutě,“ všiml si mistr světa.

Putovní pohár, který měl doma poslední dva roky od svého prvního triumfu v Prostějově a který popisuje jako „ozdobu na hrob“, si ze Szombatély zase odvezl zpátky.

Ale už ne do Modřic, za které hraje a k nimž se vždycky hrdě hlásil, ale do Střelic, kde nyní žije. „Modřickým patriotem jsem stále, ale život se mění,“ usmívá se Bubniak.

Těžištěm oslav se stala cesta autobusem do Brna, závěr neděle byl pro nohejbalisty perný. Už postup do finále Bubniak oslavil s fanoušky slivovicí, a po závěrečném zápase dokázal oslavy ještě vystupňovat. „Ráno jsem se nemohl trefit žiletkou na tvář,“ úpěl.

Odpoledne už byl v kondici. „Napustím si vanu, lehnu si do ní,“ plánoval. Žádná velká divočina, až v pátek zase titul oslaví na závěrečné schůzi modřických nohejbalistů. Pozvání jsou sponzoři i tamní starosta Jaromír Valenta.

Bubniak tuší, že svým druhým titulem světového šampiona udělal zásadní krok pro svoji další kariéru. Domnívá se, že kdyby neuspěl, v reprezentaci už by neměl místo. Usuzuje tak podle atmosféry, která při finále extraligy provázela jeho souboje s karlovarským reprezentantem Tirpákem. S ním tehdy prohrál ve třech setech a dozvěděl se, že to bylo důležité pro nominaci na mistrovství světa.

Nakonec nebylo, Bubniak v singlu dostal šanci svůj první titul obhájit. „Dostanu za to asi pár korun. To je ale jedno, pocit z vítězství nic nevyváží,“ tvrdí.

Nohejbalista Petr Bubniak se už doma ve Střelicích u Brna kochá zlatou medailí, kterou vybojoval na mistrovství světa 2002 v maďarském Szombatély. Pětadvacetiletý hráč Modřic titul v singlu obhájil dva roky po svém prvním vítězství v Prostějově.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž