Nikdo z házenkářů boj nevzdává

Z u b ř í - Házenkáři bojují o postup do finále. Karviné i Frýdku-Místku k němu chybí jen jediný krok, oba vedou po zápasech na domácí půdě nad svými soupeři 2:0. Semifinálové střetnutí Frýdku-Místku s Plzní je vyrovnané. Hráči bojují, zápasy jsou vyhrocené na ostří nože. Techničtější Plzni dělá stejně jako v loňském finále velké problémy nekompromisní a tvrdá obrana Frýdku-Místku, výborný brankář Rostislav Baďura a neudržitelný dirigent a mozek týmu Martin Kovář.

"Ještě není nic ztraceno," říká plzeňský trenér Vladimír Marek. "Porazit Frýdek-Místek třikrát za sebou je sice těžké, ale ne nemožné. Rozhodně se o to pokusíme." Obhájce mistrovského titulu to však bude mít v dnešním utkání velmi náročné. Kvůli červeným kartám budou v hledišti trenér Marek i křídelník Karel Nocar, který dokázal v případě nouze zaskočit na rozehrávce i na pivotu a je největším hecířem týmu.

Házenkáři Frýdku-Místku toho chtějí rychle využít. "Plzeň bude po dvou prohrách určitě frustrovaná. Navíc jsem přesvědčený, že venku hraje o něco lépe než doma," přemítá frýdecko-místecký trenér Rastislav Trtík. Ve druhém duelu hostí Zubří vítěze základní části - Karvinou. Na hřišti v Karviné sice nebylo ani v jednom utkání o vítězi pochyb, ovšem Zubří je doma velmi silné. V základní části je před frenetickým publikem nikdo porazit nedokázal.

"V Zubří musíme podat lepší výkon než doma," říká karvinský trenér Ivan Hargaš. "Je třeba hrát s větším odhodláním a zodpovědností. Věřím, že to nám přinese postup."

Zuberský trenér Jiří Kekrt hráčům po zápasech v Karviné vytýkal hodně zbytečných chyb.  "Neměli čistou hlavu a o bojovnosti jen mluvili, to musíme v domácích zápasech zlepšit," řekl Kekrt. Samotní hráči zuberského týmu chtějí soupeře ještě potrápit. "Věřím, že se ještě vrátíme do Karviné k pátému zápasu," řekl rozehrávač Richard Hladký. Karvinský Michal Brůna oponuje: "Jedeme vyhrát hned první zápas."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž