Na hřišti soupeře vsadí Jihlava na obranu

J i h l a v a - Na hřišti třetího Xaverova se v sobotu 31.3. od 10.30 budou snažit fotbalisté Vysočiny napravit dojem ze svého posledního zápasu. Jihlavané před týdnem prohráli doma 0:1 s Mladou Boleslaví a po devatenácti kolech jsou v tabulce druhé ligy šestí. Zkraje týdne byl dohodnut odchod útočníka Aleše Hošťálka z Jihlavy do Brna. Nejlepší střelec týmu tak sestavu Vysočiny opouští.

"Hošťálek nám bude určitě na hrotu citelně chybět. Jeho nepřítomnost je navíc umocněna tím, že nám pro čtyři žluté karty bude chybět Kaplan, a tak nás proti Xaverovu čekají v útočné fázi improvizace," řekl jihlavský kouč Miloslav Machálek. "Někdo v útoku muset hrát bude, jistou představu už mám, ale konkrétní jména teď říkat nebudu," dodal trenér.

Jihlavskou sestavu ještě nedávno sužovala viróza. Naposledy proti Mladé Boleslavi nebylo mužstvo v optimální pohodě. Nemoc znatelně nabourala herní projev Vysočiny. Zdravotní potíže už ale pominuly. "Nikdo si na nic během týdne nestěžoval. Trénovali všichni, na hráčích bylo vidět, že mají do fotbalu chuť a že chtějí odčinit nemilou a nepředpokládanou domácí porážku," sdělil Machálek.

Na podzim Jihlava rozdrtila Xaverov 5:1 - bylo to pro ni první vítězství v druholigové soutěži. "Dvacet minut jsme byli horším mužstvem, ale do čeho jsme kopli, to nám padlo, až po přestávce jsme hráli výborně," připomněl poslední vzájemný zápas Machálek. "Od podzimu jsem viděl Xaverov nejméně šestkrát, vím co je to za mužstvo a co by na mě mělo platit," pravil trenér Vysočiny.

Jihlava se prý bude v Horních Počernicích soustředit hlavně na obrannou hru. "Naším cílem bude neinkasovat. V defenzívě už budeme mít k dispozici hráče, kteří nám posledně chyběli. Naše obrana by tedy měla být podstatně kvalitnější," doufá kouč.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon