Na Česko se chystají špičkoví ragbisté

Praha - Špičkoví ragbisté z Francie prověří Česko. Ve třetím kole evropské soutěže regionů se v sobotu od 15 hodin na hřišti Tatry Smíchov pod Strahovem představí výběr francouzské provincie z Provence. "Mužstvo se vybírá z desítek klubových týmů podle přísných pravidel," řekl Eduard Krützner, funkcionář Mezinárodní ragbyové unie (FIRA-AER).

Podle pravidel nesmí v soutěži nastoupit ragbista s profesionální smlouvu, kvůli tomu nejsilnější mužstvo nemohou postavit ani Češi.

"Ale to neznamená, že by soupeř byl slabý. Naopak, jsou v něm nadějní hráči, kteří mají před podpisem profesionální smlouvy, nebo ji už nemají, ale řadu let předtím patřili mezi hvězdy," poznamenal Krützner.

V prvním kole evropské soutěže regionů čeští hráči porazili v Bruselu domácí tým 31:15. Ve druhém kole nehráli, protože šli dál bez boje. Rumunský soupeř totiž chtěl přesunout zápas na jiný než předem určený termín a řídící orgán soutěže FIRA – AER to neumožnil.

Francouzi se na duel z Čechy dlouho připravovali. "Nic nepodcení, protože hrajeme mistrovství Evropy ve skupině A. To má zvuk," dodal Krützner.

"Nemůžeme nasadit naše klíčové hráče ze zahraničí, takže rozhodně nebudeme týmem, který nedávno úspěšně vzdoroval Rusům," upozornil Jiří Šťastný, reprezentační kouč Česka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž