Momentka z utkání Most - Ústí v základní části hokejbalové ligy.

Momentka z utkání Most - Ústí v základní části hokejbalové ligy. | foto: hokejbal.cz

Mostecké Pento má po sezóně, nezvládlo rozhodující hokejbalové derby

  • 0
V pátém zápase poslední čtvrtfinálové série extraligy hokejbalu podlehlo favorizované Pento Most ústecké Elbě na samostatná střílení. Oba týmy si v derby zopakovaly sérii z minulého ročníku, jenže tentokrát s opačným koncem.

Elba postoupila zásluhou autora rozhodujícího nájezdu Karla Kubáta. Jeho úspěchu a následné radosti spoluhráčů předcházelo zajímavé dění.

Po třiceti minutách platilo skóre 0:0, v čase 31:27 vstřelil první branku domácí Slavomír Švancar. Kubát vzápětí vyrovnal a bláznivou minutu uzavřel druhou mosteckou trefou Lukáš Zika.

Již po dalších dvaašedesáti vteřinách upravil na 2:2 Jan Štěpánek a ve 37. minutě převážil stav zápasu na stranu Ústí Roland Baxa. Most pak vyvinul velké úsilí a zvládl vyrovnat za vyloučení Růžičky, jež potrestal Petr Čížek.

Také prodloužení nabídlo několik strhujících okamžiků, ale kralovali gólmani. Proto musela rozhodnout samostatná střílení a v nich dvě povedená zakončení v podání Kubáta a Langthalera. Z výhry 4:3 a postupu se tak radoval tým Elba Franklin Ústí nad Labem. Naopak HBC Pento Most je na konci sezóny.

V semifinále narazí Ústí na vítěze základní části z Hradce Králové, v druhé sérii se střetnou v repríze loňského finále Kladno a Plzeň. První utkání jsou na programu v sobotu 30. dubna.

HBC Pento Most - Elba Franklin Ústí nad Labem 3:4 SS (0:0, 0:0, 3:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 32. Švancar (Čížek), 33. Zika (Hulín), 40. Čížek (Zika) - 33. Kubát (Soukup), 34. Štěpánek (Soukup), 37. Baxa (Bím), 55. Kubát.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž