Mike Tyson

Mike Tyson | foto: Profimedia.cz

Mike už je skoro na cestě, potvrdil Tysonův manažer. Peníze má na účtě

  • 6
Na stůl položili zaplacenou letenku, na důkaz si s sebou přivedli manažera Carla Holnesse. Pak promotéři akce Mike Tyson v Praze (pokus č. 2) prohlásili: Peníze už jsou na účtě, Mike si je může kdykoliv zkontrolovat, má naše garance. Slavný boxer STOPROCENTNĚ do Prahy přijede, slíbili.

"Omluvte mě, jsem trošku unavený," spustil Holness. "Celou noc jsme pracovali na programu," mrkal na organizátory akce Ladislava Kutila a Pavola Muchu.

Smlouva, kterou předjednali v listopadu, byla definitivně oběma stranami stvrzena v polovině ledna. Bývalý světový šampion v těžké váze do metropole přijede 23. března v noci, domů vyrazí o čtyři dny později.

Během pobytu, který se měl původně uskutečnit v říjnu loňského roku, bude Tyson hostem galavečera Heroes Gate i s jeho afterparty, navštíví dětské pacienty v Motole, se zájemci absolvuje v Praze na Chodově trénink.

"Pro jednoho bude stát deset tisíc, zamluvených je teď asi patnáct míst," prozradil Mucha.

Kapacita dvou devadesátiminutových tréninků je šedesát osob, cena pětinová oproti požadavkům původních promotérů. "Celá tahle akce vyjde částku kolem deseti milionů. Snad nebude prodělečná, máme to spočítáno," ujistil Mucha.

Do rozpočtu jsou započítané i náklady na pořádání galavečera, jehož součástí bude titulový zápas MMA o pás mistra světa WKF.

Součástí dohody bylo, že česká strana složí peníze na speciální účet, které si Tyson bude moct vyzvednout po splnění všech podmínek vyplývajících ze smlouvy.

"Mike už se do Prahy těší," potvrdil Holness. "Posledně se jeho návštěva neuskutečnila, teď už má jistotu. Už je skoro na cestě."

Přesto kdyby Tyson nemohl z jakéhokoliv důvodu do Česka dorazit, ve smlouvě stojí, že musí přijet v náhradním termínu. Do tří měsíců.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž