Mike Tyson se utká s britským šampiónem v těžké váze

M a n c h e s t e r - Organizace 'Právo pro ženy' vznesla oficiální protest proti pobytu bývalého profesionálního mistra světa Mika Tysona na území Velké Británie a příslušnou žalobu předložily její zástupkyně u londýnského vrchního soudu. Tyson by se měl 29. ledna v Manchesteru utkat s Juliusem Francisem, britským šampiónem v těžké váze.

Tysonovi původně podle platných britských zákonů hrozil zákaz vstupu do země, protože si odpykal více než dvanáctiměsíční trest vězení za znásilnění. V sobotu mu však byla britským ministrem vnitra Jackem Strawem udělena výjimka.

Od svého příjezdu se boxer připravuje na zápas ve sportovním centru londýnského luxusního hotelu Grosvenor House. "Je to rána pod pás potenciálním obětem," prohlásila Julie Bindelová z organizace. "Nechceme, aby náš protest vyzněl jenom jako gesto. Myslíme to smrtelně vážně. Je ale také třeba podotknout, že se nejedná o akci proti Miku Tysonovi, ale o princip," tvrdí Bindelová. "Žijeme v demokratické zemi a cítíme nutnost bojovat za dodržování zákonů. Zápas musí být zrušen," dodala odhodlaně.

Mike Tyson pózuje novinářům


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Vrchní soud