Majitel Peruána bojuje proti vítězství Chalca

  • 12
Praha - Majitel koně Peruána Václav Bruna se odvolal k dostihovému soudu Jockey Clubu České republiky, protže nesouhlasí s tím, že řídicí komise Velké pardubické v neděli zamítla jeho protest proti výsledku dostihu. Bruna se nadále domnívá, že vítězný Chalco ve finiši Peruána poškodil, a požádal proto dostihový soud o přehodnocení stanoviska pardubické komise. „Chalco se natlačil na Peruána a Matysík nemohl použít bičík,“ řekl Bruna v ČT, který vyčítá komisi, že po dostihu nepředvolala oba jezdce.

Dostihový soud se Brunovým podnětem bude zabývat na jednání ve středu 24. října. Teprve na něm tedy budou oznámeny definitivní výsledky 111. ročníku Velké pardubické steeplechase. Peruánův majitel podal po závodu okamžitě protest, protože se domníval, že vítězný Chalco v sedle s německým žokejem Peterem Gehmem bránil svému soupeři v přímé cestě k cíli. Protest však řídicí komise dostihu už po desetiminutovém jednání zamítla jako
neoprávněný.

Peruán měl v neděli možnost se jako druhý kůň v dějinách dostihu zapsat počtvrté do listiny vítězů, přičemž jako první by triumfoval čtyřikrát za sebou.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž