Liuni a Vlček si dělili body

-
Neuvěřitelnou chybu udělali domácí v poslední minutě prvního poločasu, když nechali před pokutovým územím osamoceného Liuniho. Liberecký útočník si v klidu zpracoval míč a střelou po zemi překonal bezmocného brankáře Bureše, čímž ukončil jarní čekání svého týmu na gól. Začátek zápasu patřil Olomouci. Po Kučerově pasu střílel Heinz a brankář Hauzr stěží vytlačil jeho pokus na roh. Mimo branku střílel Kučera, Vlčkovi se při slibné šanci nepodařilo míč zpracovat a tečovanou střelu Heinze kryl brankář. O přestávce domácí trenér Žemlík vystřídal Urbánka a Königa za Kobylíka s Hendrychem a Sigma na dlouhé minuty sevřela soupeře na jeho půli. Zbožínek ve 48. minutě nastřelil tyč, vzápětí pálil mimo Ujfaluši. Vyrovnání přišlo až po přímočaré akci Heinze a Kučery, kterou dotáhl Vlček dorážkou do prázdné brány. Zápas mohl otočit Heinz, kterého vychytal Hauzr, a těsně před koncem se na druhé straně vytáhl Bureš, když vyrazil pokus Janů.

Branky: 64. Vlček - 45. Liuni. Rozhodčí: Beneš. ŽK: Barbarič, Janů, Marek (všichni Liberec). Diváků: 8188. Poločas: 0:1

Olomouc: Bureš - Kováč, Machala, Nečas, Kučera - König (46. Hendrych), Zbožínek, Ujfaluši, Urbánek (46. Kobylík) - Vlček, Heinz (70. Krohmer).

Liberec: Hauzr - Marek, Lexa, Jiránek - Čapek, Silný (69. Novotný), Michalík, Janů, Jůn (46. Neumann) - Lazzaro Liuni (90. Kožuch), Barbarič.



Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž