Lewis prohrál titul u soudu

N e w Y o r k - Britský boxer Lennox Lewis přišel o titul absolutního světového šampióna bez rozdílu vah. Soud v New Yorku totiž rozhodl že Lewisův chystaný zápas s dosud neporaženým Američanem Michaelem Grantem je proti pravidlům. Správně se měl totiž utkat už v březnu s jedničkou na žebříčku WBA Johnem Ruizem. proto Lewis přišel o mistrovský pás Světové boxerské asociace (WBA).

Lewis, jenž získal titul absolutního mistra světa vloni v listopadu, když porazil Evandera Holyfielda, stále drží tituly organizací WBC i IBF a  proti rozsudku se chce odvolat.

"Souboj s Michaelem Grantem, mužem, který je považován za nejlepšího možného soupeře v těžké váze, se rozhodně uskuteční," praví se v boxerově oficiálním prohlášení. "Rozhodnutí soudu budeme respektovat. Myslím ale, že je špatné, a odvolám se. Mezitím se budu připravovat na utkání s Grantem," vysvětlil Lewis. "Věřím, že fanoušci budou i bez toho vědět, kdo je opravdu absolutním šampionem," dodal.

Rozhodnutí soudu způsobilo, že souboj mezi Holyfieldem a Ruizem, plánovaný na 10. června, získá mistrovský náboj. Pro promotéra Dona Kinga to navíc znamená návrat do světa šampionů těžkých vah, protože zastupuje jak Holyfielda tak Ruize.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž