Kvalifikace svědčila spíše Outsiderům

O b e r s t d o r f - Pouze Michal Doležal postoupil ze čtveřice českých skokanů na lyžích do třetího závodu Turné čtyř můstků, který se uskuteční v pondělí v Innsbrucku. Doležal dnes v kvalifikaci skočil 108 metrů, obsadil čtvrté místo společně s Japoncem Hirojou Saitem a v prvním kole závodu nastoupí proti Blažu Vrhovnikovi ze Slovinska.

Jakub Hlava dosáhl na můstku K-110 výkonu rovných 90 metrů, což mu stačilo jen na 59. místo. Na rozdíl od dvou německých závodů bude v Innsbrucku chybět i Jaroslav Sakala, který skočil o tři metry méně a obsadil 70. pozici. Nováček v reprezentaci Vlastibor Sedlák přistál na 82 metrech a dvaaosmdesátý se objevil také ve výsledkové listině. Pondělního závodu se zúčastní padesát skokanů.

Kvalifikaci překvapivě vyhrál Slovinec Peter Zonta, který doletěl na 109,5 metru, o půl metru dál než Nor Lasse Ottesen. Favoritům se dnes příliš nedařilo, vedoucí muž Světového poháru Martin Schmitt z Německa skončil dvanáctý, o jedno místo před Rakušanem Andreasem Widhölzlem, sobotním vítězem z Garmisch- Partenkirchenu a lídrem průběžného pořadí turné. Další Rakušan Andreas Goldberger obsadil až 47. místo, Japonec Masahiko Harada a Fin Matti Hautamäki se dokonce do padesátky vůbec nevešli, v závodu však budou startovat na základě svého umístění ve Světovém poháru.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž