EUFORIE. Judista Lukáš Krpálek slaví titul mistra světa v kategorii nad 100...

EUFORIE. Judista Lukáš Krpálek slaví titul mistra světa v kategorii nad 100 kilogramů. | foto: AP

Krpálek se po MS bude prát v Brazílii, možná i s Rinerem

  • 0
Poprvé po zlatém mistrovství světa v judistickém chrámu Budókanu v Tokiu se Lukáš Krpálek vrátí v úterý na soutěžní tatami. Na grandslamu v Brasílii se pokusí probojovat do čela světového žebříčku, v němž je zatím druhý, a možná se opět poměří s francouzskou legendou Teddym Rinerem.

Po šampionátu v Tokiu nechal Krpálek podzimní program otevřený. Zvažoval i dlouhou přestávku až do prosincového turnaje Masters, nakonec do Brazílie odletěl a v úterý nastoupí coby favorit do nejtěžší váhy. Na Rinera, jenž na MS nestartoval, může narazit již v semifinále.

„Nakonec se rozhodl pro účast v Brasílii, protože by rád přezimoval na pozici světové jedničky, nicméně (Guram) Tušišvili má slušný náskok,“ uvedl reprezentační kouč Petr Lacina v tiskové zprávě s připomenutím gruzínského lídra žebříčku.

Na Rinera osmadvacetiletý Krpálek poprvé narazil na červencové Grand Prix v Montrealu. Desetinásobnému mistru světa a dvojnásobnému olympijskému vítězi podlehl v semifinále v prodloužení. Předtím startoval rodák z Jihlavy v nižší váze a vybojoval zlato na hrách v Riu de Janeiro 2016.

V úterý se v Brasílii představí i David Klammert v devadesátce. David Pulkrábek v nejnižší váze v neděli skončil ve druhém kole. Nad mistrem Evropy z loňska Rusem Islamem Jašujevem vedl půl minuty před koncem na wazari, ale souboj prohrál. Přišel tak o možnost oprav a obsadil deváté místo.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž