Diskuze

Životní jízda Březinové na ME, poprvé se probojovala do evropské Top 10

Dozněla hudba na soundtrack z filmu Tomb Raider a krasobruslařka Eliška Březinová nadšeně vymrštila ruce nad hlavu. Po nejlepší volné jízdě kariéry se poprvé v životě probila do Top 10 na mistrovství Evropy, v Minsku skončila desátá. Z trůnu byla nečekaně sesazena olympijská vítězka Alina Zagitovová, novou šampionkou je hned při svém debutu 16letá Ruska Sofia Samodurovová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

zatracena totalita..tam by sme se tolik neradovali predbehnou v krasobrusleni bulharsko.armenii a pod...:-/

0 0
možnosti

J54i51ř31í 54V18a74i84g64l

25. 1. 2019 22:27

V SSSR bylo krasobruslení hodně populární (baletní tradice). Tedy, po rozpadu SSSR a vzhledem k relativně volnějším pravidlům ISU - pro opci pro jinou zemi - došlo k rozptylu nadprodukce krasobruslařů ze SSSR do bývalých svazových republik, ale i mimo ně. To byla 1. vlna - tedy SSSR a bývalé svazové republiky. Ve 2. vlně pak dochází průběžně k rozptylu nadprodukce krasobruslařů RUS do jiných zemí a nyní po celém světě, nejen do post sovětských republik.

A protože ta nadprodukce je fakt velká, ti závodníci z ARM, GEO, BUL, ISR a mnoha zemí - jsou z RUS. Je to jediná možnost, aby mohli jezdit ME či MS, jelikož v RUS by se do repre nedostali. Tedy, konkurence je mnohem větší, jak byla za socialismu a navíc, ohromně se ten sport rozvinul v Asii (YAP, CHIN, COR) ale i jinde, třeba v AUS.

0 0
možnosti

J87i20ř34í 42V55a16i97g63l

25. 1. 2019 21:55

Březinová paráda, super. Je neskutečné, že trvalo 24 roků než má CZE zase Ž do 10. a tím pádem 2 místa na ME příští rok. Jela moc dobře a obě jízdy byly její životní (doufám, že ne naposled). Ona předvedla něco, co se Březinovi nikdy nepovedlo, nikdy nezajel dobře obě jízdy a to dispozice a talent měl rozhodně větší.

V prosinci tu byly dva články, kde se psalo o spolupráci Březinové s Jozefem Sabovčíkem. Napsal jsem tam jisté pochybnosti, co jí to přinese. Pletl jsem se. Pokud ta spolupráce měla za výsledek tu změnu letos - super. A bylo i pěkné vidět Jozefa jako člena týmu. Jozef byl vždy normální a sympatický.:-)

4 0
možnosti

J45i93ř26í 71V21a43i35g90l

25. 1. 2019 15:59

Papadakis-Cizeron je úplně jiný level v tancích, nejen na ME, ale i na světě. Obzvláště po odchodu Virtue-Moir. Nikdo na ně nemá, ani tehdy, když velkou část podzimu stáli. Je neskutečné, co předvedli před těmi 5 roky, kdy sezonu před tím byli na ME 15. a na MS 13. a rok na to - měli o parník tituly. Nikdy se nic podobného v tancích nestalo. Jsou naprosto super.

4 0
možnosti

Přesně tak, hlavně to jsou oba fakt pěkní lidi, co se k sobě moc hoděj. Důležitý je u nich i hudební cítění.

3 0
možnosti