Kouč Kladna si tlak nebere

K l a d n o - Kdysi se hokejovému trenérovi Eduardu Novákovi v kritických chvílích svíral žaludek.
Kdysi se hokejovému trenérovi Eduardu Novákovi v kritických chvílích svíral žaludek. Nyní už si kladenský kouč stresy svého povolání tolik nepřipouští. Ani neveselá situace jeho mužstva v extralize jej nedokáže přivést do depresí. "Před lety jsem vedl Zlín a taky se nám nedařilo," vyprávěl včera po vítězství nad Pardubicemi. "Tlak tam byl ohromný. Jednou jsem si dal do pusy kartáček s pastou a pozvracel jsem se. Řekl jsem si, že takhle daleko už to nikdy nenechám dojít."

V Kladně necítíte tlak?

Nedělám tuhle profesi první rok, takže se mi už několikrát stalo, že jsem musel odejít. Na Kladně není tak velký pres jako jinde. I kdybych šel pryč, šel bych se vztyčenou hlavou. Nic jsme nezanedbali a trénujeme kvalitně. Navíc si myslím, že vyhození trenéra není řešení.

V týdnu jste měli schůzky s vedením na téma, jak z krize. Na co jste přišli?

Máme mladé mužstvo, které musí dostat do krve bránění. Proto jsme hodně cvičili krytí středního pásma a bylo to v posledních zápasech znát.

V klíčových domácích utkáních na konci týdne jste získali čtyři body, jste spokojen?

Jsem zklamaný, že jsme v závěrech ztratili vítězství za tři body. Máme smůlu, i když jsme možná štěstí trochu urazili, když jsme na začátku sezony nedotáhli pár dobře rozehraných zápasů.

Jak na tým působí poloprázdné tribuny?

Lidi potřebujeme, jenže kladenský divák se v minulosti namlsal výhrami. Mohli by nás podpořit, vždyť se nám teď zranili tři hráči, Voskár, Havel a Táborský. Tím víc by měli chodit.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Kartáček