Konečný je blíž domácímu boji o titul

  • 7
Ústí nad Labem - Zase o něco blíž je možnost, že úspěšný profesionální boxer Lukáš Konečný vyzve Christopha Canclauxe z Francie k boji o titul mistra Evropy na domácí půdě v Ústí nad Labem. "Nechci tvrdit, že je vše stoprocentní, ale s velkou pravděpodobností to bude v Ústí," řekl Konečný s vírou v hlase. Naději mu dodala schůzka v hale SKP, na níž se dostavil i jeho německý manažer Ulf Steinforth. Jednali se zástupcem města, sponzorem a šéftrenérem reprezentace Svatoplukem Žáčkem.

Manažer Steinforth, jenž Konečného provází od začátku profikariéry, se podíval i na zimní stadion, který přichází v úvahu. Kapacita je kolem šesti tisíc míst. "Manažer byl spokojený," tlumočil Konečný stanovisko nadřízeného.

"Důležité je, že i město má zájem. Teď záleží hlavně na penězích. Do čtrnácti dnů se rozhodne. Rád bych můj dosud nejdůležitější a nejtěžší zápas boxoval ve městě, kde bydlím."

Na zimním stadionu se kdysi boxovala Velká cena. Vyprodá Konečný a dalších nejméně šest zápasů ústeckou arénu? "Když se dá rozumná cena, určitě to půjde. Vždyť takový večer u nás nebude mít obdobu," míní ústecký rohovník.

Zápas se chystá na přelom září a října. Konečný se pokusí Canclauxovi uloupit evropský titul v superwelterové váze, půjde o souboj dosud neporažených bijců.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž