Choreograf Stephan Miermont sleduje akvabely Alžbětu Dufkovou a Soňu Bernardovou.

Choreograf Stephan Miermont sleduje akvabely Alžbětu Dufkovou a Soňu Bernardovou. | foto: ČTK

Klip s Kylie Minogue? Žádná dřina, spíš zážitek, líčí akvabela Dufková

  • 0
Tu show už viděly po celém světě desetitisíce lidí. Australská popová zpěvačka Kylie Minogue na turné s názvem Aphrodite navštívila několik kontinentů a vydala i speciální edici stejnojmenného alba. Svůj maličký podíl na úspěchu obojího mají také brněnské akvabely Alžběta Dufková a Soňa Bernardová.

Před několika měsíci totiž v Londýně pro slavnou zpěvačku točily videoklip. "Nesměly jsme o tom ale mluvit, protože Kylie chtěla, aby to bylo překvapení," vysvětluje Dufková, proč může o natáčení vyprávět až s odstupem.

K ojedinělé příležitosti se účastnice olympiády v Pekingu dostaly díky svému francouzskému choreografovi Stephanu Miermontovi. Ten totiž vedle trénování ve Spojených státech chystá i různé show a spolupracuje s mnoha umělci.

"Spolupráce s ním je pro nás na hranici toho, co si můžeme dovolit, ale vyplatí se. Stephan nás navíc spíš než jako svoje svěřenkyně bere jako kamarádky, a proto jsme od něj dostaly i tuhle nabídku," říká Dufková, kterou nejdřív otázka, zda nechce pracovat pro Kylie Minogue, šokovala. "Říkala jsem si, že to je tedy mazec," směje se.

Akvabely Soňa Bernardová (vlevo) a Alžběta Dufková.

I když byla připravená na všechno možné, natáčení nakonec žádná velká dřina nebyla. Obě plavkyně odletěly na čtyři dny do Londýna, kde první den vymýšlely spolu s ostatními sestavu, a pak už se šlo před kamery.

"S Kylie jsme se nakonec nesetkaly, nechala se zastupovat dublérkou, ale i tak to byl ohromný zážitek," vzpomíná studentka filozofické fakulty Masarykovy univerzity.

Možná to pro ni navíc nebyla poslední zkušenost podobného druhu. "Stephan říkal, že teď měl schůzku i s manažery jiné zpěvačky, Lada Gaga. Ale nevím, jak vážné to bylo," povídá Dufková, která se před pár týdny spolu s Bernardovou už poněkolikáté stala mistryní republiky v kategorii dvojic a pomalu přemýšlí nad olympiádou v Londýně: "Rozhodující kvalifikace je až za rok, ale dřeme kvůli ní už teď. Pro nás obě je to ohromná motivace."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž