Diskuze

Kauza výjimky? Jen mnoho povyku pro nic. Hackeři objevili objevené

„Je to jen plácnutí do vody,“ říká Jan Chlumský, šéf exekutivy českého Antidopingového výboru, o akci hackerů, kteří se na základě ukradených dokumentů o terapeutických výjimkách snaží dokládat doping některých předních sportovců.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti

Nemáte pravdu paní Hamplová. Většina těch výjimek na léky na astma je poměrně starého data. Právě u astmatu to došlo tak daleko, že nikdo nechce omezovat sportovce, kteří touto v populaci obrovsky rozšířenou nemocí trpí, tudíž už dnes žádné výjimky prakticky nepotřebují. Prostě léky na astma, které třeba kdysi byly na seznamu dopingových látek a byly použitelné pouze s lékařskou zprávou už tam nejsou a je možné je beztrestně používat.

1 0
možnosti

Jde tedy o odvetu za tažení WADA proti ruskému dopingu?

„Nepochybuji o tom,“ říká Jan Chlumský z Antidopingového výboru ČR.

proč se ho ptáte na něco co nemůže vědět? takto je z něho jen ubohý hlupák za ty kecy

0 4
možnosti

hlupak neni pan Chlumsky, ani redaktor. Hlupak je ten, kdo pres dobre vysvetleni v clanku a vyjadreni pana Chlumskeho nechce pochopit oc v kauze jde.

2 0
možnosti

Já bych ráda připoměla, že v těch materiálech jsou obsažena místa pobytu sportovců kvůli dopingovým kontrolám.

A Stěpanovová se někde ukrývá před svými soukmenovci. To by pro ně mohla být podstatná informace a to ostatní je jen mlha okolo.

4 0
možnosti

Copak, někdo šlápl na kuří oko kolem dopingu a hned se jedna trefená husa ozvala co?

1 0
možnosti

Tohle fakt kuří oko není. Prostě bublina.

2 0
možnosti

Škoda, že "hackeři" nehackli ruské ministerstvo sportu. Já vím, to se nesmí...;-D

4 3
možnosti

Nebo snad smí, Richarde?:-P;-D

1 0
možnosti

Tak jsem trochu na pochybách o ADHD. Kdo někdy pracoval s dětmi s tímto syndromem tak ví jak je těžké, aby se soustředili na výkon či soustředili svou pozornost na danný úkon. Zvláště je to těžké ve sportu a ve škole v TV. Asi si z nás někdo dělá legraci či šoufky, že pane Chlumský. Kdo chce psa bít hůl si vždycky najde. Buď má v těle zakázanou látku a dopuje bez vyjímky, nebo nemá. A jinak po 4 respektivě 8 letech něco řešit a mezitím dotyčného nelapit do svých tenat (WADA) na MS, ME či Diamantové lize je jen k smíchu. Nebo je to dobrý kšeft pracovat pro WADA.

1 4
možnosti

J22a90n 73Š50p76a57t84n94ý

16. 9. 2016 12:54

problém je, ze ten vas pes se bije uspesne sam. zadna hul není potřeba. ostatne jako vždy ..... rusaci jsou proste takovi profesionalni chudacci ustrkovany

4 2
možnosti

Koňské dávky kortikoidů, které bral Wiggins právě v době, kdy se přetransformoval na GC závodníka...

Retroaktivní udělování TUE...

Hackeři sice objevily objevené, ale opakování matkou moudrosti, ne? Skoro jako by se někdy snažil udělat z velblouda komára...

1 6
možnosti

O těch koňských dávkách kortikoidů jste se dozvěděl kde? Já bych si to taky rád přečetl.

2 0
možnosti

MInule jsem to psal pozdě, tak si ještě jednou přisadím - Když už se tady řeší asthma, tak Norové - běžkaři teď řeší velký skandál - celkem mě překvapuje, že se o tom v českých médiích nepíše. Norsky nebo švédsky si to každý nepřečte. Odstartoval to skandál a trest za doping Nora Sundbyho (nejlepší běžkař posledních let). A teď se odkrývají další a další věci... Například Norové dávají léky na asthma i běžkařům, kteří asthmatem netrpí...!!! Minimálně o Sundbym se ví, že užíval léky na asthma v obrovských (nepovolených) megadávkách. Byla ustanovena komise k vyšdetření, co se to v Norsku vlastně po léta děje...Měla by být nezávislá, ale všechna jména jsou skandinávská, tak lze jedině doufat.

0 2
možnosti

napsal Jan Vybihal

1 0
možnosti
Foto

Mimo téma článku, spíše k diskuzi.

Někdo by se měl konečně zamyslet nad logikou, jestli člověk, který musí! být dlouhodobě nebo trvale! léčen léky podporující srdce, plíce a oběh může vrcholově provozovat fyzický sport? Na jedné straně rovnice je chyba. Léčba vážných onemocnění těchto systémů totiž začíná úpravou režimu právě fyzických aktivit.

1 4
možnosti

Tak např. Jiří Šlégr jednou popisoval jak dostal astmatický záchvat a jediné co ho zachránilo byla dýchání studeného vzduchu z ledničky.

A mezi hokejkama těch skutečných astmatiků je celkem dost. (a přímo u hokeje se to neprojeví)

Záhrobská-Strachová po operaci nádoru na mozku, ale měla menší hladinu růstového hormonu, takže injekčně to doplňuje.

2 0
možnosti

Pokud jsem gymnasta a beru léky na zklidnění a zvýšení pozornosti, tak to se na mě nezlobte, to je normální doping. Ta americká slečna dostala od WADA normální povolenku s razítkem na doping.

1 12
možnosti

Jestliže mám nějakou diagnózu a ten lék mě vrací k normálu, tedy nezvyšuje výkonnost nad normál, ale kompenzuje handicap, tak asi ne;-)

8 0
možnosti