Česká plavkyně Simona Kubová na MS v Koreji

Česká plavkyně Simona Kubová na MS v Koreji | foto: Reuters

Znakařka Kubová byla v úvodním dílu nové plavecké soutěže druhá

  • 0
Znakařka Simona Kubová skončila v úvodním dnu nové plavecké soutěže International Swimming League (ISL) v Indianapolisu druhá na padesátce. V týmu DC Trident, jemuž zatím patří třetí místo, startovala také další česká reprezentantka Anika Apostalonová.

Kubová na padesátce dohmátla v čase 26,92 a prohrála jen s Američankou Olivií Smoligaovou, která byla o 51 setin rychlejší. Na znakařské dvoustovce skončila Kubová sedmá. Americká rodačka Apostalonová obsadila v nejkratším závodě kraulařek šesté místo a jako finišmanka štafety na 4x100 metrů volný způsob doplavala třetí.

Jejich tým DC Trident je zatím se 165 body třetí. Na vedoucí Energy Standard ztrácí 85 bodů, druzí jsou Cali Condors a poslední Aqua Centurions. Za DC Trident závodí také americká hvězda Katie Ledecká, která ale v sobotu nevyhrála - na dlouhé polohovce i na 200 m volný způsob byla druhá a se štafetou až sedmá.

První den nové soutěže sledovalo u krátkého bazénu v Indianapolisu 1 200 diváků. I během závodů hrála hudba, která utichla vždy jen před startem. V každé disciplíně plavou za tým dva závodníci nebo dvě štafety.

ISL má atraktivním týmovým formátem a účastí elitních plavců přitáhnout k plavání další fanoušky. Startuje v ní osm týmů - čtyři evropské a čtyři americké. Každého z šesti základních kol se zúčastní čtyři týmy, liga pak vyvrcholí finálovým mítinkem za účasti dvou nejlepších evropských a amerických klubů 20. a 21. prosince v Las Vegas.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Plavání