Momentka z utkání Česko - Indie na MS v hokejbalistů v Plzni.

Momentka z utkání Česko - Indie na MS v hokejbalistů v Plzni. | foto: Zdeněk Vaiz, pilsen2009.com

Indové hráli zákeřně a bez respektu, shodli se hokejbaloví reprezentanti

  • 7
Česká hokejbalová reprezentace sice slaví další výhru na domácím mistrovství, nechybělo však mnoho a výběr Indie si mohl připsat už druhý cenný skalp medailového favorita. Překvapení šampionátu totiž za vyrovnaného stavu promarnilo samostatný únik a inkasovalo až patnáct sekund před koncem.

"Gólman je v bráně od toho, aby se pokusil zachránit vše, co půjde. A to se mi naštěstí podařilo," oddychl si brankář Filip Šindelář po úspěšné likvidaci Kalkatova nájezdu. Všechny nepříjemnosti se národnímu týmu odehrály během několika minut. Poklidně vedené utkání Indové náhle obrátili naruby dvěma brankami a ke třetí jim pak scházelo pramálo.

"Celou dobu bránili a spoléhali na brejky, jenže za stavu 2:0 se vrhli do útočení a ze dvou šancí vstřelili dva góly," bědoval Šindelář. "Možná jsme i trochu polevili. Indie má ale velmi nepříjemný tým. Jsou silní na míčku a hodně rychlí, navíc to od nich v obraně bolí. Sekyrek jsme dostali nepočítaně," doplnil Jan Pospíšil, jenž se nakonec stal českým hrdinou.

Ke svému zásahu z druhého dějství přidal pouhých patnáct sekund před závěrečným hvizdem další, a to mnohem důležitější. "Byl to náhoďák, ale dobře, že tam padl," okomentoval svůj rozhodující nápřah skoro z poloviny hřiště.

Vše o MS v hokejbale

Příloha iDNES.cz k šampionátu v Plzni

Češi si tak odbyli další postupný krok ve své plánované pouti do finále. V sobotním duelu si snadno poradili se Švýcary, a na svém kontě tak stále mají plný počet bodů. "Indové byli o hodně těžším soupeřem. Hlavně se nebáli hrát, Švýcaři z nás měli strašný respekt. Míčky vyhazovali pryč, navíc ještě byli pomalejší," porovnával obránce Pospíšil.

V úterý čeká reprezentaci poslední utkání v základní skupině s celkem Slovenska a stále bude o co usilovat. Ve hře jsou dvě přímá postupová místa do čtvrtfinále, o něž se momentálně bijí tři mužstva. "Jednoduché to nebude. Máme ale dvě vítězství, a půjdeme tak do zápasu se vztyčenou hlavou. Také tady určitě opět bude výtečná atmosféra, a proto věřím, že vyhrajeme," vzkázal spasitel Pospíšil.

Duel se Slováky odstartuje v ČEZ Aréně v 17.00.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž