I Peterková pojede Napříč Amerikou

- Poprvé v historii se extrémního cyklistického závodu Napříč Amerikou zúčastní v kategorii smíšených družstev i český tým. Na náročnou vytrvalostní soutěž přes pouště a vysoká pohoří o celkové délce 4800 kilometrů se startem v Los Angeles v červenci příštího roku se začali připravovat nejlepší tuzemská vytrvalecká běžkyně a mistryně Evropy v duatlonu Alena Peterková, loňský vítěz závodu Celou Českou republikou Robert Klínec, jeho předchůdce z roku 1997 Tomáš Celta a s nimi Tomáš Bohatý s Pavlem Andělem, kteří patří k nejlepším českým vytrvalostním cyklistům.

Boxer vyhrožoval, že se zastřelí
Sebevraždou vyhrožoval bývalý mistr světa v boxu těžké váhy Michael Moorer. Po návratu z oslavy u kamaráda se pohádal se svou přítelkyní Marii Georgeovou, přiložil si pistoli ke spánku a řekl: "Chci to ukončit." Georgeová utekla k sousedům, odkud zavolala policii. Moorer vystřelil jen do vzduchu. Policisté dvaatřicetiletého amerického boxera zadrželi dřív, než stihl odjet na motocyklu, a odvezli jej na vyšetření do nemocnice pro mentálně postižené. Moorer od roku 1996 neboxoval.

Běhy Terryho Foxe v rekordu
Minimálně dvě stě dvaadvacet Běhů Terryho Foxe, se uskuteční v letos v republice a kanadské velvyslanectví, které je vyhlašovatelem akce, věří, že Česko i nadále zůstane zemí v níž je pořádáno nejvíc těchto akcí. Seriál nesoutěžních běhů pojmenovaných po mladém Kanaďanovi, který ač nemocný rakovinou po amputaci nohy běžel přes Kanadu a uspořádal sbírku na výzkum rakoviny, začal 12. dubna v Kyjově a Heřmanově Městci, skončit má tradičně v  Dřevohosticích na Moravě 5. listopadu. Loni se konalo 165 běhů a na výzkum rakoviny bylo vybráno na dobrovolných příspěvcích účastníků 3 875 250 korun.

Tyson nemá netrénováno a dal si odklad
Na dosud neupřesněný termín byl odložen zápas bývalého světového šampiona v boxu bez rozdílu vah Mika Tysona z Ameriky s Lou Savaresem, který se měl konat 20. května v Miláně. Manažer Shelly Finkel řekl jen, že se zápas neuskuteční dřív než v červenci. Otevřeným tématem zůstává prý i místo utkání. Ke změně termínu došlo už jednou, první datum pro zápas byl 8. duben. Nyní se hovoří o 3. červnu, tedy dni, kdy by byl i volný vysílací čas v televizi. Rozhodnutí by mělo padnout v tomto týdnu. Odklad žádal Tyson, jenž údajně "nemá natrénováno". Z jedenácti tisíc vstupenek v ceně od 55 do 1639 dolarů byly skoro tři čtvrtiny vyprodány.

OH v roce 2012 chce i Vídeň
Vídeň má zájem o uspořádání olympijských her v roce 2012. "Máme vážný zájem hry pořádat. V posledních letech jsme se stali významným sportovním městem," řekla v rozhovoru pro deník Kurier vídeňská místostarostka Grete Laskaová. Před Vídní už projevily zájem pořádat olympijské hry v tomto roce Londýn, Moskva, Berlín a Washington.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž