Hruška jel dobře, ale spadl

P o m b a l - Hromadný pád kilometr a půl před cílem zkazil Janu Hruškovi dobrý dojem z prvního startu po odpouštění zbytku terstu za doping. Jezdec stáje ONCE dorazil do cíle 212,4 kilometru dlouhé trasy první etapy Velké ceny Portugalska na 59. místě se ztrátou 37 vteřin na vítězného Španěla Angela Eda. O pět míst před Hruškou dojel jeho stájový kolega René Andrle. "Jelo se mi velmi dobře. Všichni v týmu jeli na mě a na Španěla Igora Galdeana. Mrzí mě tak velký odstup, ale kilometr a půl před cílem jsem se zapletl do hromadného pádu," vysvětlil ztrátu cyklista, který z kolize vyvázl nezraněn.

Vítězný Edo se nejlépe vyrovnal s vytrvalým mrholením a kluzkými silnicemi a v závěrečném spurtu sedmi uprchlíků porazil nizozemské duo Aart Vierhouten, Karsten Kroon. První skupinu pronásledovatelů dovedl do cíle s pětisekundovou ztrátou domácí Orlando Rodrigues, další část pelotonu zaostala o jedenáct vteřin.

Ve čtvrtek se jede druhá etapa, která měří 170,9 kilometru a vede z Pombalu do Marinha Grande.

Výsledky - 1. etapa (212,4 km): 1. Edo (Šp.) 5:33:52 hod., 2. Vierhouten, 3. Kroon (oba Niz.), 4. Fernandez (Šp.), 5. Barbosa (Port.), 6. Sarkauskas (Lot.) všichni stejný čas... 54. Andrle, 59. Hruška (oba ČR) oba -37.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž